Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Αν νιώθετε ότι χάσατε τα πάντα...



Αν νιώθετε ότι χάσατε τα πάντα, θυμηθείτε αυτό: κάποια δέντρα χάνουν τα φύλλα τους κάθε χρόνο και όμως εξακολουθούν να στέκονται όρθια, περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες.

Αν κάθε χίλια χρόνια παίρνουμε έναν κόκκο άμμου και τον πετάμε κάποια στιγμή θα τελειώσουν σε όλον τον πλανήτη ενώ η αιωνιότητα που μας περιμένει δεν τελειώνει ποτέ,για αυτό σας εύχομαι να πάτε όλοι στον παράδεισο αιωνίως.
Γέροντας Γαβριήλ


ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Με το να μιλάω έχω μετανιώσει αρκετές φορές... Με τη σιωπή ποτέ
Υπάρχουν πολλά φύσει καλά που κάνουν οι άνθρωποι, τα οποία δεν είναι καλά για κάποια αιτία. π.χ. η νηστεία, η αγρυπνία, η προσευχή, η ψαλμωδία, η φιλοξενία, είναι φύσει καλά έργα, αλλ’ όταν γίνονται από κενοδοξία, δεν είναι καλά.. (...) Για όλα όσα κάνομε, ο Θεός εξετάζει το σκοπό, αν τα κάνομε γι’ Αυτόν ή από άλλη αιτία...~ Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ.Μην δώσετε σκέψεις για τη μοναξιά και άλλες μάταιες σκέψεις. Αυτά είναι δίκτυα εχθρότητας. Ο Θεός είναι μαζί μας, δεν είμαστε μόνοι. Εάν είναι απαραίτητο, ο Κύριος θα μας στείλει φίλους που δεν αναμένονταν. Προσπαθήστε να ζήσετε με την παρουσία του Θεού ... Όλα θα είναι καλά.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...