-1 κιλό με τα υγρά του τριμμένη φλούδα με λίγη σάρκα καρπούζι
-300 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. νερό
-1 βανίλια
-2 κουταλιές σούπας σιρόπι γρεναδίνη (πιστέψτε με η γραναδίνη κάνει την διάφορα, όταν κρυώσει δίνει υπέροχο άρωμα, χρώμα και γεύση)
χυμό από ½ λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1
1) Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη την φλούδα καρπουζιού
Βήμα 2
2) Το βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στο δυνατό για 20′ και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα
Βήμα 3
3) Προθέτουμε την ζάχαρη, βανίλια, λεμόνι και την grenadine και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10’ περίπου ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου να δέσει, το ποσό δεμένη την θέλετε εξαρτάται από τα γούστα σας. (Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο δεμένη, τόσο πιο σφιχτή γίνεται, όταν κρυώσει και εμείς θέλουμε να απλώνεται).
Βήμα 4
4) Αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 5
5) Αδειάζετε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρείτε στο ψυγείο
Λίγα μυστικά ακόμα
Εκτός από ένα γεμάτο βιταμίνες αλλά και θερμίδες πρωινό με φρυγανιές και βούτυρο μπορείτε να το συνοδέψετε και σαν επιδόρπιο με γιαούρτι. Εξίσου ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
Καρπούζι μαρμελάδα η γλυκό του κουταλιού;;; Με τα ίδια υλικά μπορείτε να κόψετε σε λωρίδες λεπτές την φλούδα και να σας γίνει ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού.
πηγή