Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Το πρώτο «αόρατο» στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος της κατασκευάζει η Ρωσία

Η Ρωσία άρχισε την κατασκευή του πρώτου στρατηγικού stealth βομβαρδιστικού η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δυο πηγές του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Σύμφωνα με μια από τις πηγές, την κατασκευή στοιχείων του αεροσκάφους θα αναλάβει ένα από τα εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών του ομίλου UAC (The United Aircraft Corporation), ενώ η μελέτη με όλα τα συνοδευτικά σχέδια έχει εκπονηθεί και έχει ήδη ξεκινήσει η τροφοδοσία με υλικά.

Η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι στην παρούσα φάση έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται η άτρακτος του αεροσκάφους, ενώ η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει μια σειρά από πυραύλους και βόμβες προηγμένης τεχνολογίας, όπως και υπερηχητικά όπλα, ενώ θα διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα επικοινωνίας.


Το αεροσκάφος που είναι γνωστό με την ονομασία PAK DA, είναι ανάλογο με τον αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό stealth B-2 το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 1997 . Η Κίνα αναπτύσσει επίσης το δικό της stealth βομβαρδιστικό που είναι γνωστό ως Xian H-20.

Η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει το δικό της stealth μαχητικό που είναι γνωστό ως Sukhoi-57, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2010

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.onalert.gr/eksoplismoi/to-proto-aorato-stratigiko-vomvardistiko-aeroskafos-tis-kataskeyazei-i-rosia/385763/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...