Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Μήνυμα ενός Γέροντα για τον κορωνοϊό – Μάϊος 2020

...Πως να μην καταδείξω τα γερμανικά φύλλα για το χάλι της Ευρώπης, αφού μόλις κατέλαβαν την Ιταλία και τη έδρα της δυτικής εκκλησίας και έγινε πάπας Γερμανός επήλθε το σχίσμα το 1054 μ.Χ.
περισσότερα...

3 σχόλια:

 1. Τελειωσε ο χρονος .τωρα να περιμενουμε τα προφητευθεντα.ουτε η ηγεσια της ορθοδοξης εκκλησιας δεν εχη μετανοια θα εχουν οι αιρετικοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φοβάμαι την ιεροκατηγορία, την κατάκριση. Όταν με σκανδαλίζει ιερέας απλώς τον αποφεύγω και προσεύχομαι να μας αξιώσει ο Θεός καλούς πολιτικούς και εκκλησιαστικούς άρχοντες και μέχρι τότε οι νυν να μην μπορέσουν να μας κάνουν άλλο κακό. Έχουμε διαχρονικά τους άρχοντες που μας αξίζουν. Παράδειγμα όταν ρέει το χρήμα σε εποχές καλές δεν ασχολούμαστε τόσο, δεν μας ενδιαφέρει, ξεχνάμε τον Θεό και επιβιώνουν οι ανάξιοι άρχοντες. Στα δύσκολα μας ενδιαφέρει το κράτος και το έθνος αφού μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι συνετιστήκαμε πλέον. Εύχομαι σύντομα ο Θεός να μας αξιώσει να αποκτήσουμε τους καλούς άρχοντες που επιθυμούμε. Ο χάρτης πάντως εξηγεί γιατί τα γερμανικά φύλλα επέβαλαν το σχίσμα το 1054.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ σωστά μιλάτε περί ιεροκατηγορίας και αποφυγής του σκανδαλισμου!

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...