Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Ο Μίκι Ρουρκ από το Χόλυγουντ στην Αθήνα για τον Άγιο Νεκτάριο


Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός, Μίκι Ρουρκ θα φτάσει στην Αθήνα προσεχώς για τα γυρίσματα της πολυσυζητημένης ταινίας MAN OF GOD ( Ο άνθρωπος του Θεού), σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr)
Ο ηθοποιός υποδύεται τον παράλυτο στον οποίο έγινε το πρώτο θαύμα από τον άγιο Νεκτάριο αμέσως μετά την κοίμησή του στο Αιγινήτειο νοσοκομείο των Αθηνών.

Η συμμετοχή του στην ταινία της Γελένα Πόποβιτς ήταν επιθυμία δική του αφού διάβασε το σενάριο που του πρότεινε ο ατζέντης του, διότι όπως είπε ο ίδιος ενθουσιάστηκε και συγκινήθηκε απο τη ζωή του Αγίου αλλά και από τον διωγμό που υπέστη μια τέτοια προσωπικότητα με απλή και ταπεινή ζωή αλλά και μεγάλο έργο για τις ψυχές των ανθρώπων.

Ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων θα επισκεφθεί και την Αίγινα, το μοναστήρι και τον τάφο του Αγίου ενώ τα γυρίσματα με τις δικές του σκηνές θα πραγματοποιηθούν στο νοσοκομείο Αιγινήτειο.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, όπως και οι υπόλοιποι ξένοι ηθοποιοί όπως ο Αλεξάντερ Πετρόφ (σούπερ σταρ της Ρωσίας) θα έφταναν στη χώρα λίγες μέρες πριν την επιβολή των μέτρων για τον κορωνοϊό αλλά τελικά η άφιξή τους ακυρώθηκε αφού αναβλήθηκαν και τα γυρίσματα.

Στις 8 Ιουνίου θα αρχίσουν τελικά τα γυρίσματα για την ταινία για τη ζωή του Αγίου και αναμένεται η Ελλάδα να γίνει ένα μικρό Χόλυγουντ αφού δεκάδες ηθοποιοί θα βρεθούν στο πλευρό των σούπερ σταρ που θα πάρουν μέρος στην ταινία.

Μάλιστα οι περισσότεροι ζήτησαν να επισκεφθούν μοναστήρια στην Ελλάδα τα οποία έχουν θαυμάσει για τη ζωή και την προσφορά των μοναχών τους.

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει δώσει άδειες για τα γυρίσματα σε διάφορους χώρους οι οποίοι θα χρειαστούν καθώς επίσης έχει ενημερωθεί και το υπουργείο τουρισμού για την ταινία αλλά και το τμήμα της εκκλησίας της Ελλάδος για τον θρησκευτικό τουρισμό καθώς αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να επικοινωνήσουν την ομορφιά και την ιστορία των μονών στο εξωτερικό.

Οι Εκκλησίες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για υποστήριξη είτε με επιστολές είτε με συμμετοχή για προώθηση της ταινίας, είναι η αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ( με επιστολή), το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (συνάντηση Πατριάρχου με σκηνοθέτη), η ρωσική εκκλησία (για προώθηση της ταινίας στη Ρωσία) και πατριαρχεία Ρουμανίας, Σερβίας Βουλγαρίας (για προώθηση της ταινίας στη χώρα τους). Αναμένεται να επιδείξει ενδιαφέρον και η Εκκλησία της Ελλάδος με το τμήμα θρησκευτικού τουρισμού αν κι εφόσον θεωρήσουν ότι πρέπει να προωθηθεί μια ταινία σαν αυτή που έχει ως στόχο να φτάσει η ζωή του Αγίου στα πέρατα του κόσμου.

orthodoxianewsagency

https://simeiakairwn.wordpress.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...