Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Απάντηση Μητροπολίτου Αμβρόσιου με νέους “κεραυνούς”: Στην Μπίλντερμπεργκ η Κεραμέως, ψεύδεται η ΔΙΣ''


Για “λήψη παιδαγωγικών μέτρων” κατά της κυρίας Κεραμέως μιλάει σε σημερινή νέα παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας & Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ενώ ξεμπροστιάζει και Ιεράρχες, με αφορμή πάντα το ζήτημα των πρόσφατων αφορισμών.


Στην νέα παρέμβασή του ο γενναίος Ιεράρχης Αμβρόσιος σχολιάζει την δήλωση της υπουργού Παιδείας :
Η Υπουργός Παιδείας καί Θρησκευμάτων Κυρία Κεραμέως, αμέσως μετά τόν επιβληθέντα Αφορισμόν για την πολεμική της διάθεση και συμπεριφορά εναντίον ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων, εν αντιθέσει πρός το ανενόχλητο τόσον των Μουσουλμάνων, όσον και των Τεκτόνων, προέβη στην ανωτέρω Δήλωση! «Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα. Ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως κρίνει. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι».
Αλλά και εμείς επίσης έχουμε ήρεμη τη συνείδησή μας, διότι πρίν ή προβούμε στη λήψη παιδαγωγικών μέτρων κατά της Κυρίας Κεραμέως, την ενημερώσαμε, την εδιδάξαμε, της εδώσαμε την ευκαιρία να σκεφθεί ωριμότερον και, τέλος, την προειδοποιήσαμε, ότι, εάν δεν ανακαλέσει την βλάσφημη Δήλωσή της κατά της Θείας Κοινωνίας, θα εχει σοβαρές συνέπειες! "Είπον καί ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω!".”
Προς ενημέρωση των πιστών μάλιστα δίνει στην δημοσιότητατο το περιεχόμενο της προηγηθείσης αλληλογραφίας, την οποίαν η κυρία Υπουργός-όπως λέει- “απέρριψε στον κάλαθο των αχρήστων, ίσως για να μη χάσει τα αξιώματά της στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, της οποίας, καθώς λέγεται, τυγχάνει Μέλος!”
Αναφερόμενος στον αφορισμό και στην στάση της Ιεράς Συνόδου επισημαίνει πως:
 • “α) Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι "ανίσχυρος καί ανυπόστατος", την οποίαν περιέχει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 17ης Μαΐου, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ! Το περιεχόμενον αυτού του Ανακοινωθέντος είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ!
 • β) Η τοποθέτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, σε δημοσιογράφο της Καλαμάτας, όταν τον ερώτησε για τον αφορισμό ότι "Έχουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα, όχι να γελάμε μεταξύ μας" επαναλαμβάνω, ότι η τοποθέτηση αυτή είναι για κλάμματα! Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στους κόλπους Της όχι μόνο τόσο αφιλάδελφους, αλλά και τόσο επιπόλαιους Αρχιερείς, να τους χαίρεται! Εάν δε και η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανάμεσά της τέτοιους Καθηγητές αθεολόγητους, σαν τον προαναφερθέντα "Αδελφό" Μητροπολίτη, τότε ας δεχθεί τα συλλυπητήρια μας!
 • γ) Επί τη Αρχιερωσύνη μου (= ο όρκος ενός Επισκόπου) διαβεβαιώ την Κυρία Υπουργό, ότι δεν τρέφω κάποια κακία στην ψυχή μου εναντίον Της! Την αγαπώ και την εκτιμώ! Αλλά ως λειτουργός του Θεού του Υψίστου δεν δύναμαι να αντιπαρέλθω την πολεμικήν εναντίον της Θείας Κοινωνίας.”
 •  
Καταλήγοντας στην νέα αυτή παρέμβασή του αναφέρει:
Την ικετεύω, λοιπόν, να αναγνώσει με πολλήν προσοχήν το περιεχόμενον της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ πρός αυτήν επιστολής μου, την οποίαν και δημοσιεύω σήμερον, και να προβεί σε μια ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ δημοσίως, οπότε αμέσως θα άρω τον επιβληθέντα Αφορισμόν! "Το σφάλλειν ανθρώπινον! Το μετανοείν, αγγελικόν", λέγει η Εκκλησία μας!”

8 σχόλια:

 1. Δεν πάνε να λένε...ο αφορισμός ισχύει...εδώ κ μια κατάρα να πεις από αγανάκτηση κινδυνεύει ο άλλος...πόσο δε μάλλον να είναι Αρχιερέας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλο πράγμα η κατάρα , και άλλο πράγμα ο αφορισμός.Μην τα συγχέουμε .

   Διαγραφή
 2. ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ , ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ,ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΣ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ Η ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ ΑΛΛΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ,ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΑΣ ΜΗΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΝΟ 1976 ΓΕΩΡΓΙΟ ΡΑΛΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣΟΝΟΣ 33 ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ,ΚΕΡΔΟΣ Η ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΛΛΟ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΠΕΤΡΕΠΕΤΩ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ,ΑΛΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΦΩΝΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ,ΥΠΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ,ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ,ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ,ΥΠΟΜΟΝΗ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οπος καταλαβαινουμε η Αρχη ιεροσυνη εχει αλαξη ρολο. Θα προτηνα λυπον οι Ιεραρχες να προτινοντε και να εκλεγοντε απ το λαο.Δεν υπαρχει κανενας λογος να εκλεγονται μεταξη τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΞΙΟΣ !!!!!!!!!!!!
  ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ !!!
  Εδώ ο κόσμος καίγεται καί αυτοί τό χαλβά τους, οι προδότες. (Ιεραρχεία).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΞΙΟΣ !!!!!!!!!
  Μακάρι νά υπήρχαν Επίσκοποι σάν Αυτόν ...
  Δέν θά είχαμε τέτοια χάλια .
  Μήν ξεχνάτε , ο Θεός είναι καί δικαιοσύνη !!! Γιά διβάστε Αγ. Γραφή καί Ψαλμούς ...
  Οι << αγαπολόγοι >> δέν έχουν διαβάσει τίποτα από αυτά καθώς φαίνεται .
  άλλα καταλαβαίνουν ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ίσως πληρώνει την υπερηφάνεια και τη μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό της και γι αυτό επέτρεψε ο Θεός να εισπράξει αφορισμο. ....Φάνηκε αυτό που δεν καταδέχτηκε ούτε να του απαντήσει. Θα φανεί στο μέλλον η πορεία της, μακάρι να μετανοήσει αλλά μέσα σ αυτά τα καριερίστικα μυαλά δύσκολα έρχεται μετάνοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...