Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Απαράδεκτη η επιτροπή Ελλάδα 2021 - Ευτυχώς κατέβηκε κατάπτυστο άρθρο για τον Καραΐσκάκη

Έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε και πάλι άρθρο που ανέβηκε στη σελίδα της Επιτροπής 2021 και υπέγραφε ο γνωστός (και από προηγούμενο άρθρο του) Αριστείδης Χατζής


Ο Αριστείδης Χατζής ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Καποδίστρια ως δικτάτορα, με άρθρο του που δημοσιευόταν μέχρι πριν λίγα λεπτά στη σελίδα της Επιτροπής 2021, παρέθετε κείμενο για τον Καραΐσκάκη, το οποίο όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση συναδέρφων του επιστημόνων τόσο για το ύφος του, όσο και για την ουσία του.

Ο διευθυντής του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, διδάκτωρ Ιστορίας Στέφανος Καβαλλιεράκης χαρακτήρισε το άρθρο ως «γονατοράφημα» επισημαίνοντας ότι ο ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης παρουσιάζεται ως ο επιβήτορας του 21, και σχολιάζοντας ότι «απλά ότι ο πάτος συχνά δεν υπάρχει απλά».

Σε άλλο σχόλιό του ο κ. Καβαλλιεράκης επισημαίνει ότι όσα αναφέρει ο Αριστείδης Χατζής «δεν είναι ιστορία, είναι κακογραμμένο κουτσομπολιό. Δεν έχει καν κοινωνικές προεκτάσεις ή να μας βοηθήσει στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων. Δεν είναι θέμα εξιδανίκευσης ή όχι, είναι θέμα κλονοποιησης της περιόδου ειδικά με αυτό το αστείο ύφος γραφής»

Ο Αριστείδης Χατζής αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία στους ακραία φιλελεύθερους κύκλους, οι οποίοι να σημειωθεί ότι ιστορικά διατηρούν διαφορετική προσέγγιση στα ζητήματα που σχετίζονται με την Ιστορία, την πατρίδα και τη θρησκευτική συνείδηση.

Το άρθρο μετά τις διαμαρτυρίες, κατέβηκε χωρίς καμία εξήγηση από τη σελίδα της Επιτροπής, η οποία μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε εκδώσει καμία ανακοίνωση ούτε για την ουσία της ανάρτησης, αλλά ούτε για τους λόγους της διαγραφής της.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η επιτροπή χαρακτήρισε την υπόθεση «αλλόκοτη» δηλώνοντας ότι η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της που κατέβασε, δεν είχε αναρτηθεί ποτέ, δηλώνοντας με περισσή αλαζονεία για την κριτική που της ασκήθηκε ότι η συζήτηση είναι «άκυρη».

Όμως οι χρήστες του διαδικτύου είχαν προλάβει και είχαν αποτυπώσει Screenshots από την ανάρτηση στο site της επιτροπής.

πηγή

4 σχόλια:

 1. ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΗΡΩΑ ΤΟΥ 1821 ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ,ΚΑΝΑΡΗΣ ,ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ,ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ,ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ,ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. AYTH H EΠΙΤΡΟΠΗ 1821 ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΗΡΩΗΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣΤΗΣ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ,ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ὅσα πιὸ πολλὰ λένε,τόσο χειρότερο γι' αὐτοὺς.
  ""μωραίνει Κύριος οὕς βούλεται ἀπολέσαι''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θέλουν οι Αριστείδης Χατζής και Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη να ασχοληθούμε με τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...