Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Ο Δαβίδ δεν χρειαζόταν να ξέρει πόσο ισχυρός ήταν ο Γολιάθ, επειδή γνώριζε ήδη πόσο ισχυρός ήταν ο Θεός του


ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΗ.
Ο Δαβίδ δεν χρειαζόταν να ξέρει πόσο ισχυρός ήταν ο Γολιάθ, επειδή γνώριζε ήδη πόσο ισχυρός ήταν ο Θεός του. 

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ.
Όταν δοξάζουμε τον Θεό - οι εχθροί μας είναι σιωπηλοί!


ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Μπορείτε να αισθανθείτε ο ποιό άθλιος και ξεχασμένος από όλους, η πίστη σας μπορεί να είναι πολύ αδύναμη και ανίσχυρη, μπορεί να αισθάνεστε ότι είστε πλέον τελειωμένος και η απελπισία να σας πνίξει ...
Αλλά η τελευταία λέξη ανήκει πάντα στον Κύριο.


ΕΙΠΕ μοναχός:
-Με την εύχούλα Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με ευλογείται ή εργασία, αγιάζεται το σπίτι ή γλώσσα, ή καρδιά, ο χώρος και ο χρόνος και όλος ο άνθρωπος ψυχοσωματικά, πού προφέρει το όνομα τού Ιησού Χριστού.

ΕΛΕΓΕ μοναχός:
Να λέμε μέχρι το τέλος της επιγείου ζωής μας την ευχή. Εκατομμύρια Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με. Και, πού ξέρεις; Κάποια φορά μέσα σε αυτά τα εκατομμύρια ίσως να το πούμε έστω και μία φορά σωστά, όπως έκανε και ό ληστής πάνω στον σταυρό, και έτσι θα μας ακούσει ο Θεός βάζοντάς μας στον Παράδεισο.

ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Γέροντας σε υποτακτικό του: Πήγαινε, παιδί μου, να χτυπήσεις τήν καμπάνα. Μα, εδώ είναι ερημιά. Γέροντα. Ποιος να ακούσει; Ο διάβολος. Μόλις ακούσει το σήμαντρο, δεν αντέχει , ξεκουφαίνεται και φεύγει αμέσως.


1 σχόλιο:

  1. "Ο διάβολος μόλις ακούσει το σήμαντρο, δεν αντέχει, ξεκουφαίνεται και φεύγει αμέσως"

    Στην Ανάσταση του Κυρίου χρειάζεται και λίγα βαρελότα για να φύγει μετά το "Χριστός Ανέστη", να πάει για τη μαγειρίτσα του.

    ΑΝΑΣΤΗΤΩ ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...