Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Η εκτέλεση του Ερντογάν και της οικογένειάς του μέσα από την ταινία του Αλί Αβτσί

Ο Τούρκος σκηνοθέτης, που γύρισε μια ταινία με θέμα τι θα είχε γίνει εάν είχε επιτύχει το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και είχε ανατρέψει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,
στην οποία είχε μια σκηνή εκτέλεσης του Τούρκου προέδρου και όλης της οικογένειάς του από τους πραξικοπηματίες, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε κάθειρξη έξι ετών ως μέλος του κινήματος του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο σκηνοθέτης Αλί Αβτσί συνελήφθη πέρσι μετά τη δημοσίευση στο διαδίκτυο του τρέιλερ της ταινίας του με τίτλο «Uyanış», «Αφύπνιση», στο οποίο έδειχνε τον Τούρκο πρόεδρο γονυπετή να προσεύχεται πριν τον εκτελέσουν με μια σφαίρα στο κεφάλι οι πραξικοπηματίες.
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον Αβτσί σε έξι χρόνια και τρεις μήνες κάθειρξη με την κατηγορία ότι είναι «γκιουλενιστής» και ότι με την ταινία του ήθελε να διαδώσει την προπαγάνδα των τρομοκρατών.

2 σχόλια:

  1. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΖΟΜΠΥ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,ἔχει φτιάξει ὅμως πάνω άπὸ τὶς μισὲς ἐκκλησίες στὴν Μ.Ἀσία,καὶ ἐπίσης,δὲν θὰ μᾶς ἐπιτεθεῖ αὐτὸς ἀλλὰ οἱ κεμαλιστὲς,ποὺ θὰ τὸν ξεκάνουν.

      Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...