Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΥΜΕΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡΕΤΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΙΩΝΑ

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΥΜΕΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΡΕΤΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΙΩΝΑ

Ο Στάρετς Ιωνάς ήταν ένας Άγιος της Κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας στην Οδησσό, με έντονο το προορατικό χάρισμα και με παγκόσμια πνευματική εμβέλεια. Ο Μακαριστός Στάρετς εν ζωή επικοινωνούσε δεκαετίες με τον Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου & Σφακίων κ.κ. Ειρηναίο, με τον οποίο διατηρούσε ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς.

Ο Στάρετς Ιωνάς από την Ουκρανία, είδε την κοίμηση του Γέροντα Ευμενίου και στο μήνυμα που απέστειλε στον Επίσκοπο κ.κ. Ειρηναίο, τα ξημερώματα των Χριστουγέννων το 2005, μαρτυρεί:

«Ο Όσιος Ευμένιος ο νέος είναι, ανήκει ήδη στην τάξη των Οσίων. Ηρπάγη σήμερα στην εορτή στη Γέννηση του Θεανθρώπου από τους Αγγέλους, που αδιάκοπα πετώντας μεταξύ Γης και ουρανού, ακατάπαυστα έψαλλαν το Δόξα εν υψίστοις Θεώ. Αφού τον ανέβασαν ψηλά, τον πήρε ο Μέγας προφήτης Ηλίας στο άρμα του και τον έφερε κατευθείαν στο θρόνο του Κυρίου. Δεν πέρασε από έλεγχο και ανακρίσεις στον αέρα. Στο ανέβασμα του με τρόμο παραμέρισαν οι δαίμονες και με ευφροσύνη τον προϋπαντούσαν οι Όσιοι και οι Μάρτυρες.

Ομοιάζουν πολύ τα δύο αυτά Τάγματα μεταξύ τους, γιατί τελικά, το μαρτύριο το διαφορετικό μεν, αλλά το ίδιο λυτρωτικό, έχουν σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα τα δύο αυτά τάγματα.

Ο Όσιος λοιπόν Ευμένιος, έδωκε την πρώτη απολογία του, έγινε δεκτή και έλαβε το χάρισμα των ιάσεων όπως το είχε και στην πρώτη του ζωή, αλλά σε μείζονα βαθμό. Μετά την δεύτερη απολογία του, την τεσσαρακοστή ημέρα από της κοιμήσεως του, θα λάβει και το χάρισμα της ιάσεως για τους Ανθρώπους από τα πονηρά πνεύματα.

Εσείς μπορείτε ήδη να τον επικαλείστε, γιατί σας αγαπούσε πολύ και ήδη σας επισκέφτηκε μετά την σημερινή Θεία Λειτουργία. Θα αργήσει λίγο, αλλά κάποτε η Εκκλησία του Κυρίου θα τον ανακηρύξει επίσημα ως Όσιο Άγιο.»

Ουκρανία 25 Δεκεμβρίου 2005.

Έτσι ηρπάγη ξημερώματα Χριστουγέννων 2005 η ψυχή του Αγίου Γέροντα μας Ευμενίου και μετέβει στην αιωνιότητα, ένδοξα όπως ηρπάγη ο Άγιος που υπηρέτησε, ο Μέγας Προφήτης Ηλίας, διέσχισε τους ουρανούς με το ίδιο πύρινο άρμα του Προφήτη και με συνοδό και πρέσβη μέχρι τον θρόνο του Δεσπότη Χριστού, τον ζωντανό πύρινο Προφήτη Ηλία.
Άγιε Του Θεού, παραστάτη του Δεσποτικού Θρόνου, Μακάριε Γέροντα Ευμένιε, πέταξε εξ ουρανού την μηλωτή σου, ως άλλος Ηλίας και σκέπασέ μας, οδήγησε εσύ και τις δικές μας ψυχές, στην άνω Ιερουσαλήμ, Αμήν.
πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...