Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Το καθεστώς ξεκινά τους εμβολιασμούς αυτή την Κυριακή στην Ελλάδα

Πέντε μόλις ημέρες απομένουν μέχρι την Κυριακή, οπότε το καθεστώς του αφορισμένου θα ξεκινήσει τους πρώτους εμβολιασμούς στην Πατρίδα μας.

Όπως ανακοινώθηκε αρχικά θα εξαναγκαστούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, θα ακολουθήσουν όσοι μένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και εν συνεχεία άτομα άνω των 85 ετών.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, οι πρώτες 9.750 δόσεις το εμβολίου θα φτάσουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου ενώ βάσει του χρονοδιαγράμματος έως τα τέλη Μαρτίου, η Ελλάδα θα έχει λάβει 1.265.550 δόσεις του εμβολίου.

Στις δόσεις αυτές θα προστεθούν, εφόσον λάβουν έγκριση μέσα στον Ιανουάριο, δόσεις και από το εμβόλιο του σκοτεινού Bill Gates της Moderna και από το αντίστοιχο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, η πλατφόρμα για τα ραντεβού αναμένεται να ανοίξει μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Αυτό που απομένει να γίνει γνωστό είναι πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό, κάτι που λογικά θα ανακοινωθεί στις επόμενες ενημερώσεις, μιας και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 18.00.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ραντεβού θα μπορούμε να κλείνουμε, είτε μέσω καθεστωτικής πλατφόρμας, είτε από φυσικά σημεία (π.χ. με ραντεβού σε φαρμακεία).

Σύμφωνα λοιπόν με τον προγραμματισμό, έως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα, εκτός απροόπτου, θα παραλάβει την πρώτη πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της ένοχης για το παρελθόν της  Pfizer/BioNTech, με 83.850 δόσεις.

Οι παραδόσεις των συγκεκριμένων εμβολίων που αντιστοιχούν στον πληθυσμό της χώρας μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι να παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου του 2021 429.000 δόσεις κι άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από την Pfizer/BioNTech συνολικά 1.265.550 δόσεις του εμβολίου.

Η κατανομή των δόσεων θα γίνει υπό την καθοδήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου χαρακτήρισε χθες το εμβόλιο «ελπίδα», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο λόγος που έχουμε γρήγορα εμβόλιο οφείλεται στην εξέλιξη της βιοτεχνολογίας και την πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση.

Όπως είπε «τα εμβόλια αξιολογούνται από ανεξάρτητες διεθνείς ομάδες και οργανώσεις που βάσει ορισμένων κριτηρίων δίνουν την έγκριση».

Στη συνέχεια, ανέλυσε τα τρία κριτήρια που έχει ένα εμβόλιο το οποίο παίρνει το «πράσινο φως», ενώ ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια mRNA δεν έχουν επίδραση στο DNA του κυττάρου.

Όσον αφορά στα βήματα της επιχείρησης, τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε ειδικούς χώρους που τηρούν όλες τις προδιαγραφές, ενώ το καθεστώς έχει εξασφαλίσει ήδη κατάλληλα ψυγεία, έχοντας επίσης μεριμνήσει και για τους χώρους αποθήκευσης, οι οποίοι θα είναι μυστικοί.

Υπεύθυνο για την αποθήκευση είναι το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Από εκεί και πέρα, για όλα τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια της φύλαξης σε όλα τα στάδια, υπεύθυνα είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, η διαδικασία εμβολιασμών για τους πολίτες θα οριστεί από το καθεστωτικό υπουργείο  Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...