Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Χωρίς Αυτόν θα είναι ένα ρεβεγιόν με ορισμένο τέλος. Μαζί Του θα γίνει ένα ταξίδι δίχως τελειωμό

σχόλιο Γ.Θ : Ένα αντίο στο 2020 με το καλύτερο κείμενο που έχει γράψει ποτέ η Έλενα σε μια προσαρμοσμένη διασκευή στο 2021

 anazhthseis-elena 
 
Λίγο πριν.....
Πολύ λίγο πριν την γιορτή, με ένα γύρω τα στολίδια να σκεπάζουν τις πληγές και την ζάχαρη άχνη να αποπειράται κατά της πίκρας, κοιτάζουμε τον μεγάλο ερχομό. Αυτόν του 2021.
Αλλά τον κοιτάζουμε παραμερίζοντας τα στράς και ψάχνοντας την καρδιά, την ψυχή, την ανάμνηση, τον Χριστό.


Να Του πιάσουμε το χέρι, να Τον κοιτάξουμε (με το θράσος που δεν μας "σκότωσε" τις προηγούμενες φορές που τολμήσαμε και με το θάρρος που Εκείνος μας δίδαξε !) και να Του πούμε "μόνο μαζί Σου, Κύριε".
Μόνο μαζί Του στους δρόμους της νέας χρονιάς, μόνο με Κείνον στα 365 μονοπάτια του δικού Του ενιαυτού, μόνο με τον Χριστό σε όσα αρχίζουν απόψε στις 12 το βράδυ....
Χωρίς Αυτόν θα είναι ένα ρεβεγιόν με ορισμένο τέλος. Μαζί Του θα γίνει ένα ταξίδι δίχως τελειωμό, μια ατέρμονη διαδρομή Αγάπης, ελέους και αφοσίωσης.
Αγαπώντας το διαρκές, επιλέγουμε Αυτόν που με το πάθος του Σταυρού μας έχει πριν γεννηθούμε διαλέξει δικούς Του.
Χριστέ μου μόνο μαζί Σου, ως το τέλος του 2021, μέχρι το τέλος κάθε ανάσας και μέχρι να πάψουμε να Σε πιστεύουμε γιατί θα είσαι πια το υπέροχο παρόν μας, το νυν και αεί που ονειρευτήκαμε, ο Αγαπημένος που -επιτέλους- ανταμώσαμε.


https://anazhthseis-elena.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Κάποτε πριν πολλά χρόνια ένοιωσα αυτο το "θρασος" του να μην τολμάς ν απευθυνθείς στο Χριστο, να ντρέπεσαι να Τον ατενίσεις.....
    Όμως υπήρχε κάποια απ το ανθρώπινο γένος που εκει θα παρακαλούσα, εκεί θα προσπεφτα για να με οδηγήσει σ Εκεινον και δεν αστόχησα. Πιαστηκα γερά απ το μαφοριό Της και Εκείνη με πηγε!
    Ας είναι δοξασμενο το ονομα του Κυριου μας και της Παναγίας μας. Ευλογημενη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...