Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Το εμβόλιο δεν αποτρέπει την μετάδοση του ιού!

 

 Φάουτσι: ο πρωταρχικός στόχος του εμβολίου είναι η πρόληψη των συμπτωμάτων, όχι η αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, Η ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙΤΕ ΠΟΙΝΙΚΑ (ΒΛ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΣ)

«ANJALEE KHEMLANI (δημοσιογράφος): Διερωτώμαι για την αποτελεσματικότητα. Είναι κάτι που έχει γίνει θέμα στις συζητήσεις. Έχω ακούσει ποικίλο σχολιασμό, όπως ότι [σ.σ. το εμβόλιο] θα μπλοκάρει εντελώς τον ιό, έως ότι θα καλυτερεύσει τις πιο σοβαρές περιπτώσεις και εάν κάποιος έχει τον ιό θα είναι σε πιο ελαφριά μορφή. Βάσει λοιπόν όσων γνωρίζετε και βλέπετε τώρα, αναμένετε ότι οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων που θα βγουν θα είναι περισσότερο ήπιες στην αποτροπή του ιού;

Δρ Άντονι Φάουτσι: Αυτός… είναι ο πρωταρχικός σκοπός να αποτρέψει την κλινική εικόνα της νόσου, να αποτρέψει τα συμπτώματα της νόσου. Όχι απαραιτήτως να εμποδίσει την μόλυνση, αυτό είναι δευτερεύων σκοπός. Το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις εάν κολλήσουν οι άνθρωποι είναι να αποτρέψεις να ασθενήσουν. Και αν αποτρέψεις να ασθενήσουν θα προλάβεις τελικά να μην αρρωστήσουν σοβαρά. Αυτό λοιπόν θέλουμε να κάνουμε. Το πρώτο σημείο, το οποίο το αποκαλούμε πρωτεύων σκοπός, είναι αυτό. Εάν τώρα το εμβόλιο σου επιτρέψει να αποτρέψεις και την αρχική εξάπλωση αυτό θα είναι υπέροχο, αλλά εκείνο στο οποίο συμβιβάζομαι και όλοι οι συνάδελφοί μου θα συμφωνούσαν με αυτό, είναι ο πρωταρχικός σκοπός, να αποτρέψουμε την κλινική εικόνα της νόσου και αυτό ελπίζουμε ότι θα συμβεί. Και εάν το κάνουμε αυτό, τότε θα προχωρήσουμε πολύ βαθιά στην αποδυνάμωση αυτής της κρίσης. [σ.σ. είναι ενδιαφέρον ότι εδώ χρησιμοποιεί τη λέξη diffuse που έχει και την έννοια του διασκορπίζω, διαχέω, μεταδίδω, διασπείρω].»

[Πληροφορίες από την έρευνα του εξαιρετικού Τζέιμς Κόρμπετ] .

Πηγή.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...