Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

«Μάχη» μέχρις εσχάτων για την Μακεδονία μας – «Φωτιά» πήρε το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Συλλήψεις, κλειστοί δρόμοι και ασθενοφόρο στο σημείο των επεισοδίων


«Mάχη» μέχρις εσχάτων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας δίνουν δεκάδες πατριώτες στη Θεσσαλονίκη. Ολοι οι Ελληνες ενωμένοι πλέον περνάμε ένα ηχηρότατο μήνυμα προς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Οπαδοί ομάδων, οργανώσεις και σωματεία γίνονται ένα, με σκοπό να διατρανώσουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδος, την αντίθεσή τους για την ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών.

Πρέπει να καταλάβουν οι Κυβερνητικοί, ότι οι Ελληνες δεν κάνουν πίσω στα εθνικά θέματα. «Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία», αυτό το μήνυμα μεταφέρουν οι εξαγριωμένοι Ελληνες.

Παραμένει η ένταση έξω απο τη ΔΕΘ

Συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και το κυνηγητό στη νότια πύλη της ΔΕΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα επεισόδια που άρχισαν αρκετά λεπτά νωρίτερα ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και την Αστυνομία, έχουν επεκταθεί στην πλατεία της ΧΑΝΘ όπου πέφτουν αντικείμενα και χημικά.

Η Αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ σε πάρκο στην αρχή της Αγγελάκη ξέσπασε και φωτιά. Οι δρόμοι στην Πλατεία της ΧΑΝΘ είναι κλειστοί.

Οι διαδηλωτές πετούν πέτρες αλλά και άλλα αντικείμενα, όπως κομμάτια από μάρμαρο και κάγεκλα που «ξηλώνουν» από τη νότια πύλη της Έκθεσης, κατά των ΜΑΤ που απαντούν με εκτεταμένη ρίψη χημικών και κροτίδων λάμψης.

Ασθενοφόρο έφτασε πριν από λίγο στο σημείο των επεισοδίων στη νότια πύλη της ΔΕΘ, εκεί όπου η πλατεία ΧΑΝΘ έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης λόγω της διαμαρτυρίας πολιτών για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της ονομασίας των Σκοπίων.

Διαδηλωτές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από τους αστυνομικούς αφού η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική.

Τα… άκουσε ο Μηταφίδης

«Προδώσατε την Μακεδονία» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη ένα πολίτης έξω από τον χώρο της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το Σκοπιανό στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «αν κοιμάστε το βράδυ» με τον βουλευτή να του ζητά να φύγει.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο κ. Μηταφίδης ανέφερε ότι «παρά τις αντιδράσεις των γνωστών και μη εξαιρετέων τους οποίους τους καθοδηγούν γνωστοί φασίστες της πόλης εμείς θα συζητήσουμε εδώ με τους πολίτες της πόλης».

Ερωτηθείς για το ποιους χαρακτηρίζει φασίστες σημείωσε ότι «είναι Χρυσαυγίτες και αποπειράθηκαν χθες να χτυπήσουν και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα συνθήματα τους είναι πολύ χαρακτηριστικά «αλήτες, προδότες πολιτικοί».

Για την διαμαρτυρία των οπαδών του ΠΑΟΚ ο κ. Μηταφίδης ανέφερε ότι «αυτή η παρέα από τη Τούμπα η οποία στράφηκε εναντίον αυτής της εκδήλωσης προσβάλει όχι μόνο την ιστορία του ΠΑΟΚ αλλά και της Τούμπας με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις».

Φωτογραφίες του Life-Events.gr




Εικόνες από το thessnews.gr







Eικόνες από το seleo.gr











Τι έγινε νωρίτερα

Αντιδράσεις από δεκάδες άτομα, με συνθήματα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, σημειώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται ημερίδα συζήτησης με αντικείμενο το Μακεδονικό.

Δύο διαδηλωτές μάλιστα κατάφεραν να περάσουν την περίφραξη, με σκοπό να κινηθούν προς την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνέχεια και άλλοι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα: «Μαλ…, αρχ…, Μηταφίδη».

Στην ημερίδα μιλούσαν επίσης ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επί του μακεδονικού ζητήματος.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...