Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Μεγάλη κλίμακα αποπληθωρισμού απειλεί την Αμερική: Γιατί η Ρωσία πωλεί το ήμισυ των αμερικανικών ομολόγων;

Η έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ τον Απρίλιο, που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι η Ρωσία έχει πουλήσει 47,4 δισεκατομμύρια $ από 96,1 δισεκατομμύρια $, τα οποία κρατούσε στα κρατικά ομόλογα.

Τον Μάρτιο, η Μόσχα έκοψε τους δεσμούς με 1,6 δισεκατομμύρια $, και τον Φεβρουάριο, μείωσε το ποσό των ομολόγων σε 9,3 δισεκατομμύρια $, όπως έκαναν άλλες χώρες:Η Ιαπωνία πούλησε περίπου $ 12 δισεκατομμύρια, η Κίνα έχει περίπου 7 δισεκατομμύρια $, και στην Ιρλανδία περισσότερα από $ 17 δισεκατομμύρια .
Η Ρωσία μείωσε τα περιουσιακά της στοιχεία σε αμερικανικούς τίτλους μετά από πολλές κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον και στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εμπορικών πολέμων μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμάχων και των εταίρων της.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ρωσίας λαμβάνει αποφάσεις για τη διαχείριση των αποθεμάτων χρυσού και συναλλαγματικών ισοτιμιών, αξιολογώντας όλους τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των γεωπολιτικών.

«Φυσικά, έχουμε εμπλακεί στη διαφοροποίηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, έχουμε τα τελευταία χρόνια αυξήσει το μερίδιο του χρυσού, σχεδόν σε ποσότητες άνω των 10 ετών, 10 φορές ... την όλη δομή της διαφοροποίησης των νομισμάτων», - δήλωσε ο Nabiullina.
«Τα συναλλαγματικά αποθέματα που απαιτούνται για την προστασία της οικονομίας μας από εξωτερικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης και της εμφάνισης των κινδύνων χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για την προστασία του ρουβλίου και να εξασφαλίσει τις εισαγωγές, επειδή οι εισαγωγές έχουν ανάγκη, να πληρώνονται σε άλλο νόμισμα»
Τόνισε επίσης ότι αυτά τα αποθέματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εγχώριους στόχους, αλλά είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το αναγκαίο επίπεδό τους υπό τις σημερινές συνθήκες προκειμένου η χώρα να αισθανθεί σταθερή.
Για την Ουάσιγκτον, αυτό έγινε κακή είδηση ​​και προειδοποίηση. Η εξωτερική ζήτηση είναι κρίσιμη για να αντισταθμίσει την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης, στα ομοσπονδιακά δάνεια.

Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να χρηματοδοτήσει τεράστιες δαπάνες μαζί με τη μείωση των φόρων που είχαν εγκριθεί από το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο του 2017.
Αυτό το έτος, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σχεδιάζει να δημοπρατήσει περίπου $ 1.4 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά με περίσσειους πωλητές και έλλειψη αγοραστών στην αγορά ομολόγων, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσθέσει 600 δισ $.
Οι εταιρείες εξαγοράζουν τις δικές τους μετοχές για να αυξήσουν την κεφαλαιοποίησή τους. Οι τιμές των μετοχών είναι υπερτιμημένες. Η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας δεν ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη ενόψει του αυξανόμενου δημόσιου χρέους.
Η αγορά ομολόγων δεν φαίνεται πλέον ελκυστική. Φαίνεται ότι στον ορίζοντα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο γεγονός ότι οι χώρες θα χρεώνουν το χρέος των ΗΠΑ σε περίπτωση εμπορικού πολέμου.

Εξάλλου, η υπεροχή του δολαρίου δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πολλοί άνθρωποι σκέφτονται. Η ημερομηνία πώλησης του συνολικού αποθεματικού νομίσματος πλησιάζει. Η διαδικασία της αποδέσμευσης σταδιακά κερδίζει δυναμική.
Η Μόσχα και το Πεκίνο συνάπτουν συμφωνία για την απόρριψη του αμερικανικού νομίσματος. Στις 8 Ιουνίου, οι πρόεδροι υπέγραψαν συμφωνία για την αύξηση του μεριδίου των πληρωμών στο εμπόριο σε εθνικά νομίσματα. Πέρυσι, το 9% των πληρωμών από τη Ρωσία στην Κίνα πραγματοποιήθηκαν σε ρωσικά ρούβλια.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Κίνα ξεκίνησε ένα σύστημα πληρωμών για πράξεις σε RMB στο ρωσικό νόμισμα. Η εκτόξευση του πετρελαίου σε-γιουάν επιτρέπει στη Μόσχα και το Πεκίνο να χρησιμοποιούν τα εθνικά νομίσματά τους για να μεταφέρουν τις πληρωμές.
Οι ρωσικές εταιρείες πλήρωσαν το 15% του κόστους για τις κινεζικές εισαγωγές σε RMB. Για σύγκριση, μόλις πριν από τρία χρόνια, ήταν μόνο 2,9%. Η σταδιακή κατάργηση του δολαρίου είναι στην ημερήσια διάταξη των BRICS (μια ομάδα από πέντε χώρες: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική). Η Κίνα και η Ιαπωνία άρχισαν να εμπορεύονται τα νομίσματά τους άμεσα το 2012, για να ασφαλίσουν τον κίνδυνο να πέσει το δολάριο στο μέλλον.
Ο Stanley Druckenmiller, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, πιστεύει ότι τώρα είναι η στιγμή που «το μόνο που χρειάζεται είναι χρυσός, και όλες οι άλλες επενδύσεις είναι σκουπίδια».
Οι κορυφαίοι διαχειριστές επενδύσεων πιστεύουν το ίδιο. Άλλες χώρες επαναπατρίζουν τα χρυσά και συναλλαγματικά αποθέματά τους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Η Ρωσία αύξησε τα αποθέματα χρυσού της έτσι ώστε να αναπτυχθούν ανεξάρτητα από το δολάριο. Πρόσφατα, συνάφθηκε συμφωνία σχετικά με τη συνεργασία με την Κίνα για την ανάπτυξη της αποθήκης χρυσού Klyuchevskoye στην περιοχή Trans-Baikal. Αναμένεται ότι ετησίως θα εξαχθούν 12 εκατομμύρια τόνοι μετάλλων για την παραγωγή 6 τόνων πολύτιμων μετάλλων. Ο χρυσός είναι σημαντικός και για τις δύο χώρες.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει αυξήσει τα αποθέματα χρυσού της για τρία χρόνια ήδη.Σήμερα κατέχει το πέμπτο μεγαλύτερο απόθεμα χρυσού και νομισμάτων στον κόσμο, γεγονός που καθιστά τη Ρωσία ανοσοποιημένη στις διακυμάνσεις της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος.Αυτή είναι μια καλή επένδυση για να γίνουμε άνοσοι στις κυρώσεις των ΗΠΑ, την εισαγωγή τιμολογίων και τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας του δολαρίου.
Όσο χειρότερη είναι η σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών, τόσο πιο πιθανό είναι να αναθεωρήσουν την εμπιστοσύνη τους στο δολάριο. Η αμερικανική αγορά ομολόγων περνάει δύσκολες στιγμές, το μέλλον του δολαρίου φαίνεται αβέβαιο και ο χρυσός είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να σκεφτείτε.
Με τις κυρώσεις που χρησιμοποιούνται συνεχώς ως μέσο εξωτερικής πολιτικής, εμπορικούς πολέμους και τεράστια αύξηση του χρέους, οι οικονομικές προοπτικές της Αμερικής είναι αμφισβητήσιμες. Άλλες χώρες αποσύρονται σταδιακά από το νόμισμα και τα ομόλογα τους. Αυτό δεν είναι καλό για τις ΗΠΑ. Η πολιτική αντιμετώπισής τους καθιστά τη χώρα πιο αδύναμη, όχι ισχυρότερη. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η αμερικανική εποχή έρχεται στο τέλος της.

http://ktovkurse.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ KTOV KURSE : https://corfiatiko.blogspot.com/2018/06/blog-post_799.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...