Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Πολιτική κόλαση στα Σκόπια – Νέες κυβερνητικές δηλώσεις κατά Ιβάνοφ: «Ψήφισε, αλλιώς..» – Κατηγορούν εμμέσως την Μόσχα για τα επεισόδια!

Σε ένα σπιράλ περιδήνησης έχουν περιέλθει οι Σκοπιανοί. Όσο ο Ιβανόφ αρνείται να υποχωρήσει άλλο τόσο αρνείται να κάνει πίσω και η κυβέρνηση Ζάεφ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι ήταν ξεκάθαρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: ο Ιβάνοφ δεν έχει επιλογή για το αν θα υπογράψει τη συμφωνία.

«Η απόφασή του δεν μπλοκάρει την πρόοδο, η διαδικασία δεν εμποδίζεται, συνεχίζεται», τόνισε ο Μποσνιακόφσκι. Δεν απέκλεισε καθαίρεση του προέδρου (σ.σ. θα δούμε στο κοντινό μέλλον, πώς θα είναι η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας», είπε) αλλά ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά στις επιλογές του Ιβάνοφ.

Στην ουσία θα κάνουν τα πάντα για τον βγάλουν από το παιχνίδι. Αυτή είναι η ουσία της συνέντευξης.

«Αν δεν υπογράψει, τότε, το κοινοβούλιο θα χρειαστεί να ψηφίσει εκ νέου. Και τη δεύτερη φορά, σύμφωνα με το σύνταγμα μας, είναι επιτακτικό να υπογράψει. Δεν έχει επιλογή να μην υπογράψει», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, ο αλβανικός τύπος των Σκοπίων προβαίνει σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για τα σοβαρά επεισόδια που σε πόλεις των Σκοπίων και στην πρωτεύουσα, ενώ αναμένονται σοβαρότερες αντιδράσεις.

Αλβανικές πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας που δρουν ανεξέλεγκτες στο γειτονικό κρατίδιο κατονομάζουν Ρώσους διπλωμάτες, πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού SVR , μαζί με ρωσόφιλο κόμμα, ως τους πραγματικούς υποκινητές μέσω των κοινωνικών δικτύων χιλιάδων Σκοπιανών εθνικιστών.

Μάλιστα ο Σκοπιανός ΥΠΕΣ, Σπασόφσκι έδωσε ορισμένες εξηγήσεις για τις βίαιες διαμαρτυρίες των πολιτών που γίνονται κατά της συμφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ετοιμάζεται κίνημα και εξέγερση από πολιτικό κόμμα με το όνομα «Αληθινή Ρωσία» και μερικές ενώσεις και άτομα που οργανώνονται μέσω του Facebook, ενώ δημόσια αποφεύγουν να σχολιάσουν.

Ο υπουργός δήλωσε ότι η αστυνομία, έχοντας κατά νου την κατάσταση που δημιουργήθηκε, έδρασε άμεσα .

Ο Σπασόφσκι τόνισε ότι «η αστυνομία θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τους πολίτες και τους θεσμούς ώστε να μην επαναληφθούν τα γεγονότα όπως αυτά που σημάδεψαν τη χώρα στο κοινοβούλιο στις 27 Απριλίου».

«Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες και είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τους πολίτες και τα θεσμικά όργανα. Ωστόσο, κάθε φορά που εμφανίζονται βίαιες καταστάσεις από τους διαδηλωτές ή γίνονται βανδαλισμοί από ένα μέρος των διαμαρτυρομένων, η αστυνομία δεν θα μείνει αδρανής», είπε ο Υπουργός.

Οι Σκοπιανοί πλέον παίζουν με την φωτιά, διότι κατηγορούν εμμέσως ή αμέσως την Μόσχα. Η Ρωσία ήδη έχει πολλές επιφυλάξεις για την συμφωνία, διότι πλέον τα Σκόπια βρίσκονται για τα καλά στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ.

Έτσι έχουμε στο κρατίδιο πολύ μεγάλα συμφέροντα από Ρώσους, Τούρκους, Βούλγαρους, Αμερικανούς κά.

Από ότι λοιπόν φαίνεται στο «παιχνίδι» στο οποίο εισήλθε η Ελλάδα ερχόμενη σε διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για το όνομα είναι τεράστιο, χοντρό και κυρίως διαθέτει πολύ μεγάλο ιστορικό υπόβαθρο, ενώ έχει αδιευκρίνιστες προεκτάσεις στο μέλλον , έχοντας εμπλοκή πολλών και διαφορετικών χωρών .

Αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι οι σημερινοί Έλληνες πολιτικοί ανεξαρτήτου αποχρώσεως για το μέλλον.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...