Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Ξετυλίγεται το κουβάρι της προδοσίας

Γράφει ο Αναστάσιος Καραλίγκας

Κάθε μέρα που περνάει και μελετάμε την κατάπτυστη σύμβαση που υπογράφηκε στις Πρέσπες, ξετυλίγεται ολοένα και περισσότερο το κουβάρι της προδοσίας…

Η σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων (εγώ έτσι θα τους αποκαλώ) που υπογράφηκε την περασμένη Κυριακή 17.6.2018 στις Πρέσπες δεν είναι απλά μία μαύρη κηλίδα στην Ιστορία της ελληνικής διπλωματίας.

Η κομμουνιστική μας κυβέρνηση με την πλήρη υποστήριξη των δήθεν ‘δεξιών’ του καμμένου εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς, τους αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» εθνότητα.

Όσο κι αν προσπαθεί ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός να ωραιοποιεί την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι οι σκοπιανοί θα αυτοαποκαλούνται
«βορειομακεδόνες», ήδη υπέστη την μεγαλύτερη ξεφτίλα από την υπογραφή ακόμη της συμφωνίας στις Πρέσπες …

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο επίσημων κρατικών αντιπροσωπειών ο σκοπιανός πρωθυπουργός πέντε φορές δήλωσε «εμείς οι μακεδόνες κι εσείς οι Έλληνες», χωρίς ο Έλληνας πρωθυπουργός να αντιδράσει ούτε μία φορά.

Χασκογελούσε ο πρωθυπουργός μας, την ώρα που ο σκοπιανός ομόλογός του αυτοαποκαλούνταν «μακεδόνας» κι όχι «βορειομακεδόνας», όπως δεσμεύτηκε με την υπογραφή του.

Αντί να τον διορθώσει και να του πει «δεν είσαι πλέον μακεδόνας, αλλά βορειομακεδόνας, βάσει της συμφωνίας μας», ο έλληνας πρωθυπουργός κοιτούσε αμήχανα τον σκοπιανό, την ώρα που μετέτρεπε την σύμβαση σε παλό πατσαβούρι.

Κι όσο διαβάζω την συμφωνία, κάθε μέρα αισθάνομαι ολοένα και πιο προδομένος.

Αντιγράφω αυτολεξεί το άρθρο 6 της Συμφωνίας: «2. Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει την εκδήλωση πράξεων από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. 3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο Μέρος».

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, τραγούδια όπως το «Μακεδονία ξακουστή» ή – «Η μάνα του Αλέξανδρου» (Στη Μακεδονία του παλιού καιρού) του Γιώργου Νταλάρα, πολύ πιθανό να θεωρηθούν ότι ανήκουν στις απαγορευμένες δραστηριότητες του άρθρου 6 και να απαγορευθούν !

Το ίδιο και οι τα επίθετα «Μακεδονικός» σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Σύμφωνα με το άρθρο 6, λοιπόν της κατάπτυστης συμφωνίας, οι σκοπιανοί θα κρίνουν τα τραγούδια μας και τις ονομασίες των συλλόγων μας ; Αντισταθείτε, Έλληνες…

Ο κ. Καραλίγκας είναι Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω. Κατάγεται από την Κοζάνη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...