Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Το ΚΚΕ αθωώνει τους Τούρκους για τη γενοκτονία των Ποντίων

Ανεκδιήγητη δήλωση, τρισχειρότερη του Φίλη

Σε μια πρωτοφανή δήλωση σχετικά με τα "αληθινά" αίτια της γενοκτονίας των Ποντίων προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην τελετή έναρξης του 19ου Συναπαντήματος Ποντιακής Νεολαίας στην Παναγία Σουμελά.

Ο ίδιος φέρεται να έδωσε "ταξικό άλλοθι" στους Τούρκους που προκάλεσαν την σφαγή χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου λέγοντας, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι Έλληνες του Πόντου είχαν απέναντί τους πριν από όλα την τουρκική αστική τάξη, που με το γενικευμένο αιματοκύλισμα επεδίωκε να εκτοπίσει το ανταγωνιστικό για αυτήν ελληνικό κεφάλαιο. Απέναντί τους, όμως, είχαν δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε –κι ας μη φαινόταν τότε και τόσο καθαρά-, και την ελληνική αστική τάξη, που χρησιμοποίησε αδίστακτα τους πληθυσμούς στον Πόντο ως αντιπερισπασμό και ως μέσο πίεσης για τα δικά της ανταγωνιστικά συμφέροντα, εγκαταλείποντας τους την τελευταία κρίσιμη στιγμή στην τύχη τους. Αυτοί οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων, της ελληνικής και της τουρκικής, συνεχίζονται και σήμερα σε νέο, φυσικά, πλαίσιο».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...