Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ο μυστηριώδης θάνατος του Πάπα και του Μητροπολίτη Λένινγκραντ

σχόλιο Γ.Θ : Ο συγγραφέας γράφει κολακευτικούς χαρακτηρισμούς για τον Πάπα που χρίζουν προσοχής

Η μοιραία συνάντηση

6 Σεπτεμβρίου 1978. Ο νεοχειροτονηθείς Πάπας Ιωάννης Παύλος Α΄, ο φίλος της πτωχείας και της προσευχής, του οποίου η εκλογή προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και έκπληξη, καθώς δεν την είχε καν επιδιώξει ο ίδιος, δέχεται στο Βατικανό τον Μητροπολίτη Λένινγκραντ, Νικόδημο, ο οποίος προσπάθησε επίμονα να τον συναντήσει κατ’ ιδίαν για μια ιδιαίτερη συνομιλία, παρά το ότι δεν προβλεπόταν από το πρόγραμμα και το αυστηρό πρωτόκολλο εκείνων των ημερών. Συζητούν ολομόναχοι για πολλή ώρα, μέχρι που ο Μητροπολίτης πεθαίνει ξαφνικά στα χέρια του Πάπα.

Μετά από αυτό το γεγονός ο Πάπας δηλώνει σιβυλλικά: «Ποτέ ως τώρα, δεν είχα ακούσει τόσο ωραία λόγια για την Εκκλησία. Δεν μπορώ να τα επαναλάβω. Παραμένουν ένα μυστικό». Είκοσι μέρες μετά και ενώ ετοιμαζόταν να κάνει ριζικές αλλαγές στα ηγετικά στελέχη του Βατικανού, βρέθηκε νεκρός στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχοντας μείνει στον παπικό θρόνο για 33 μόνο ημέρες.
Μοναδικός μάρτυρας της μοιραίας αυτής συνάντησης ο μεταφραστής του Μητροπολίτη Νικόδημου, ο ισπανός ιησουίτης Μιγκέλ Αράνζ, ο οποίος δεν αποκάλυψε ποτέ το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης με τα «ωραία λόγια». Και εδώ παρεμβαίνει το συγγραφικό δαιμόνιο του Βλαντιμίρ Βολκώφ. Πόσο τυχαίοι ήταν οι δύο θάνατοι; Τί συζήτησαν οι δύο εκκλησιαστικές προσωπικότητες; Ποιος ο ρόλος της KGB και της ιταλικής μαφίας; Και οι ιταλοί αριστοκράτες; Οι διεφθαρμένοι καρδινάλιοι;...

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για το σκοτάδι της ανθρώπινης ματαιότητας, αλλά και για το φως της αγάπης του Θεού!

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...