Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ενας διαφορετικός Β.Πούτιν: Με ανοιχτό πουκάμισο, χωρίς σακάκι, εξομολογείται

Χαμογελαστός, με το πουκάμισό του ξεκούμπωτο, κάποια στιγμή έβγαλε το σακάκι. Ο Ρώσος πρόεδρος απαντούσε επί τρεις ώρες σε ερωτήσεις παιδιών 10-17 ετών, σε μία εκδήλωση στο Σότσι που μεταδιδόταν «ζωντανά» από τη ρωσική τηλεόραση.

Κάποια στιγμή, τον ρώτησαν τι σχεδιάζει να κάνει όταν αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου. Ο Πούτιν χαμογέλασε και απάντησε: «Μα δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα φύγω από την προεδρία», προκαλώντας το γέλιο και το χειροκρότημα των παιδιών που κάθονταν γύρω του.

Η συζήτηση δεν αφορούσε την πολιτική ή τα προβλήματα της περιοχής. Περισσότερο συζήτησε με τους μαθητές για τα δικά τους επιτεύγματα στον αθλητισμό, τη μουσική και τις επιστήμες, ενώ δέχθηκε ερωτήσεις για την προσωπική του ζωή και τις προτιμήσεις του.

«Μου αρέσει να συζητώ με τους φίλους μου, να διαβάζω ιστορικά βιβλία, να ακούω μουσική και να αθλούμαι», είπε όταν τον ρώτησαν πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του. Τους δήλωσε ότι οι τρεις πιο σημαντικές αξίες για εκείνον είναι η αγάπη, η ελευθερία και η ζωή. Αρνήθηκε όμως να τους αποκαλύψει το παιδικό του όνειρο. Αντί για αυτό, τους έδωσε μία συμβουλή: «Ξέρετε, τα όνειρα αλλάζουν με τα χρόνια. Θα πρέπει να είστε χαρούμενοι που έχετε ένα όνειρο και να κάνετε βήματα προς αυτό».

Σαν την… KGB το ίντερνετ

Τα παιδιά τον ρώτησαν και για το ίντερνετ και ο Πούτιν τους είπε ότι δεν το χρησιμοποιεί σχεδόν ποτέ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο τρόπος που ο κόσμος χρησιμοποιεί ψευδώνυμα και ψεύτικες ταυτότητας στο διαδίκτυο μοιάζει με το πώς εκείνος υιοθετούσε διαφορετική ταυτότητα, όταν εκπαιδευόταν για την KGB. Και τους αποκάλυψε ότι το ψευδώνυμό του ήταν «Platov».

Επίσης, τους δήλωσε ότι δεν ασχολείται με το Instagram, επειδή κάθε ημέρα τελειώνει πολύ αργά τη σκληρή δουλειά του.

Κοιμήθηκα βλέποντας τη δουλειά του Στόουν

Ο Πούτιν δεν ρωτήθηκε για την εξωτερική πολιτική, ούτε για τη φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές, ή για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Τραμπ.

Ο μόνος Αμερικανός στον οποίο έγινε αναφορά ήταν ο Ολιβερ Στόουν, ο σκηνοθέτης που επικρίθηκε από κάποιους ότι ήταν υπερβολικά «επιεικής» με τον Ρώσο πρόεδρο, στο ντοκιμαντέρ που έκανε πρόσφατα.

Ο Πούτιν δήλωσε στους μαθητές ότι πραγματικά του άρεσε ο «αξιοσημείωτος» Στόουν, αν και εξομολογήθηκε ότι τον πήρε ο ύπνος προσπαθώντας να δει το ντοκιμαντέρ.

Ο Ναβάλνι

Κάποια στιγμή, ένα κορίτσι τον ρώτησε για την άποψή του για «συγκεκριμένες φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης», μία προφανής αναφορά στον Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ρώσος πρόεδρος, όπως συνηθίζει, απέφυγε να αναφερθεί στον πολέμιό του ονομαστικά, απαντώντας ότι η αντιπολίτευση δεν πρέπει να κάνει υποθέσεις για τη διαφθορά, αλλά να προσφέρει λύσεις.

«Δεν αρκεί να φωνάξεις »Σταμάτα κλέφτη!», πρέπει και ο ίδιος να μην είσαι κλέφτης», συμπλήρωσε.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...