Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Αεροπορική βάση και έξοδο από ΝΑΤΟ ζήτησε η Ρωσία για χρηματοδότηση της χώρας -Πως «καρφώνει ο Γ.Βαρουφάκης τον Α.Τσίπρα με 7 sms φωτιά

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το παρασκήνιο του 2015 και το «σχέδιο Β» της κυβέρνησης. Κατά μια διαβολική σύμπτωση, Ρωσία και Βαρουφάκης αποκαλύπτουν και επιβεβαιώνουν ότι υπήρχε «Σχέδιο Β» και η χώρα ήταν έτοιμη για έξοδο από το ευρώ και το…ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία ήταν διατεθειμένη να παράσχει πλήρη στήριξη αλλά όχι χωρίς ουσιαστικά αμοιβαία ανταλλάγματα. Ο Β.Πούτιν ζητούσε αεροπορική βάση!

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα φέρεται να είπε:

«Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μου ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μου ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!».

Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία ζήτηση την έξοδο από το ΝΑΤΟ-ΕΕ και την είσοδο στην ρωσική σφαίρα επιρροής και την Ευρασιατική Ένωση. Κάτι απολύτως λογικό. Δεν γίνεται να είσαι και με τον αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ.

Ο Α.Τσίπρας φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε. Δεν το περίμενε; Μάλλον η εικόνα του άρθρου πρέπει να τραβήχτηκε ακριβώς αυτή τη στιγμή!

Ο Α.Τσίπρας θεώρησε υπερβολικές τις απαιτήσεις της Ρωσίας. Πιο υπερβολικές και από τα μνημόνια της Γερμανίας. Εδώ ταιριάζει η φράση «Σόιμπλε ρίξε μνημόνια»!

Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσιεύει αύριο και φωτογραφία του κ.Τσίπρα από τη Μόσχα, όπου, όπως υποστηρίζεται είχε μεταβεί μαζί με τον Νίκο Παππά το 2013 για ένα «μυστικό» ραντεβού με τον Νικολάς Μαδούρο. Ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει σε ξενοδοχείο της Μόσχας ραντεβού με τον Νίκολας Μαδούρο. Μαζί του βρίσκεται αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Στο βάθος ο Νίκος Παππάς.

Από το 2013 ήδη φέρεται να διερευνούσε τη δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Οπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, σύμφωνα με μαρτυρία πρώην υπουργού της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις εκείνης της περιόδου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βενεζουέλας, ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές φέρεται να «μιλούσε για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη»ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας «στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».

Αρα γιατί αιφνιδιάστηκε τότε ο Αλέξης;

Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είχε ζητήσει από τον Μαδούρο να μεσολαβήσει στη Ρωσία η οποία «ζητούσε από το ΣΥΡΙΖΑ απίστευτα ανταλλάγματα για να τον στηρίξει».

Η μαρτυρία του κορυφαίου πολιτικού παράγοντα της Βενεζουέλας, που μιλάει με καθεστώς ανωνυμίας, είναι αποκαλυπτική:

«Ο Αλέξης Τσίπρας μας έλεγε πως το κόμμα του από την αρχή είχε σχέδιο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Από τη Βενεζουέλα ζητούσε να βοηθήσουμε δίνοντας στη χώρα σας πετρέλαιο. Πίστευε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα μπορούσε να βρει στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα». «Περιμένω από τη Βενεζουέλα να μας βοηθήσει παρέχοντάς μας πετρέλαιο», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνεχίζει τις αποκαλύψεις για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και τo Grexit.

Σε νέα του συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», ο Γιάννης Βαρουφάκης με νέα αποσπάσματα από το βιβλίο του, αποκαλύπτονται νέοι συγκλονιστικοί διάλογοι και 7 sms φωτιά με καταγραμμένη ακόμη και την ώρα από τα οποία προκύπτει ότι ο κ. Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί το Grexit του Σόιμπλε μέσω μιας πρότασης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Τα SMS για το Grexit

Λίγο πριν το Eurogroup της 11ης Μαίου του 2015 και ενώ οι συζητήσεις πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο ο Σόιμπλε παρουσίασε στον Γιάννη Βαρουφάκη για πρώτη φορά την ιδέα του για πένα «τάιμ άουτ» που θα έπαιρνε η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Μέσα από την συνεδρίαση ο Βαρουφάκης ενημερώνει σχετικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με sms για τα οποία έχει κρατήσει και την ακριβή ώρα τα οποία βγάζουν…φωτιές.

Βαρουφάκης ,[16.21]: Ο Βόλφγκανγκ έκανε μια απίστευτη πιρουέτα στη σημερινή μας συνάντηση.
Τσίπρας, [16.22]: Δηλαδή;
Βαρουφάκης, [16.25]: Σου στέλνει μήνυμα για time out…
Τσίπρας, [16.26]: Προτείνει έξοδο ή υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος;
Βαρουφάκης, [16.27]: Το πρώτο μέσω του δεύτερου: Παραδέχεται ότι το Μνημόνιο μας καταστρέφει.
Τσίπρας, [16.30]: Τότε πες του αν το εννοεί, ας συζητήσουμε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτω από τους καλύτερους δυνατούς όρους. Χρηματοδότηση, συναίνεση και αμοιβαία βοήθεια χωρίς πτώχευση.
Βαρουφάκης, [16.35]: Μας προσφέρει τεράστια βοήθεια για τη μετάβαση».

Η συζήτηση συνεχίστηκε λίγο αργότερα.

Τσίπρας, [17.50]: Είμαι περίεργος να μάθω τι έχει στο μυαλό του. Πες του και για την άλλη πρόταση να δούμε πώς τη βλέπει.
Βαρουφάκης, [17.51]: ΟΚ. Εχω το πράσινο φως να μιλήσω μαζί του εντελώς εμπιστευτικά για όλα αυτά τα θέματα;
Τσίπρας, [17.53]: Ναι, αλλά πρόσεχε να μην του δώσεις την εντύπωση πως συμφωνείς. Και πρόσεχε να μην το διαρρεύσει.
Βαρουφάκης, [17.53]: ΟΚ. Η γραμμή μας είναι: 1. Μιλάω μαζί του απλά για να διερευνήσω την πρότασή του χωρίς καμία δέσμευση. 2. Αν το διαρρεύσει, θα το αρνηθούμε».

Ποτέ κάποιος Βαρουφάκης δεν μπήκε σε κάποιο δωμάτιο με τη Λαγκάρντ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο τέως υπουργός Οικονομικών επιτίθεται και πάλι με σφοδρότητα στον Αλ. Τσίπρα και λέει χαρακτηριστικά:

«Δεν πίστευα ότι ένας σαραντάρης θα υπογράψει ένα χαρτί που θα καταδικάζει τη χώρα του στη συνέχιση της δουλοπαροικίας».

«Σκέφτηκα πως δεν θα θέλει να κρύβεται για τα επόμενα 40 χρόνια της ζωής του», σημειώνει και ζητά ξανά Ειδικό Δικαστήριο.

«Ποτέ κάποιος Βαρουφάκης δεν μπήκε σε κάποιο δωμάτιο με τη Λαγκάρντ και άλλους, για να κάνει προσωπική πολιτική. Είχαμε συμφωνήσει από κοινού με τον Τσίπρα», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...