Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

MAΔΟΥΡΟ: κ.Τραμπ ζούμε στην εποχή του 21 ου αι. αφήστε τη διπλωματία των κανονιών. Ξεχάστε την αρχή του Μοnroe. Είμαι χριστιανός, ζητάω από το Θεό να σταματήσει την επίθεση των ΗΠΑ κατά της χώρας μου

Bενεζουέλα: συμμετοχή 41,5%, πάνω από 8.000.000. Μαδούρο: ποιός νοίαζεται για το τι λέει ο Τραμπ, σημασία έχει τι λέει ο λαός της Βενεζουέλας.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΔΟΥΡΟ: προσπάθησαν να προκαλέσουν ακραίες καταστάσεις στη χώρα μας όπως σε Λιβύη, στο Ιράκ, Συρία. Είναι παρέμβαση της CIA


«Aυτή είναι η πιο μεγάλη ψήφος της μπολιβαριανής επανάστασης στα 18 χρόνια », δήλωσε ο Nicolas Maduro στις 31 Ιουλίου στην πλατεία Bolivar, στο κέντρο του Caracas, μετά την εκλογή της συντακτικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα.

Ο Nicolas Maduro συνεχάρη το λαό του για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές 41,5%, ήτοι πάνω από 8.000.000 πολίτες προσήλθαν σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE).Και πρόσθεσε : «Ήρθε η στιγμή μιας νέας ιστορίας.»

«Ποιoς νοίαζεται για το τι λέει ο Trump ! Αυτό που έχει σημασία για μας είναι τι λέει ο λαός της Βενεζουέλας !», αναφώνησε ο Nicolas Maduro.

Η αντιπολίτευση που είχε καλέσει σε μποικοτάζ αμφισβητεί τ΄α ποτελέσματα.O Henrique Capriles επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα που είναι πλαστογραφημένο. RT 31.7.17

O πρόεδρος Μαδούρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 28.7.17 στο RT την παραμονή των εκλογών δήλωσε:

H χώρα μας αισθάνθηκε την επιρροή της γεωπολιτικής.Υπομένει οδύνες.Δοκίμασαν μέσα στη χώρα μας να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις όπως στη Λιβύη,στο Ιράκ ή στη Συρία.Αλλά χάρη στην αποφασιστικότητα των πεποιθήσεων του λαού μας αλλά χάρη στη συνοχή της επαναστατικής κυβέρνησής μας και στην ενότητα της κοινωνίας και του στρατού, τις αποφύγαμε.

Η Βενεζουέλα υποβλήθηκε σε 110 μέρες άγριας βίας επιδεικνύοντας υπομονή και κουράγιο.Η χώρα επίσης δέχθηκε επίθεση από διεθνή και τοπικά μέσα.Aσφαλώς οι συνέπειες αυτού του κύμματος βίας σε μεγάλη κλίμακα ήταν πολύ επώδυνες.

BINTEO https://youtu.be/CsR7Ri6eaoY

Εδώ, η αντιπολίτευση δεν απεργάζεται τις δημοκρατικές μεθόδους όταν κάποιο γκρουπ ατόμων παρουσιάζει απαιτήσεις λογικές στο πλαίσιο του Συντάγματος.Δεν υπάρχει στη χώρα μας αντιπολίτευση που να προσφέρει μια εναλλακτική στην πολιτική συνταγματική εξουσία.Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας αποφάσισε ν΄αποπειραθεί ένα πραξικόπημα για να απαιτήσει έπειτα μια εξωτερική παρεμβολή.Εμποδίσαμε μια απόπειρα πραξικοπήματος.

Ή η αγωνία θα διαρκέσει πιθανώς ένα κάποιο διάστημα αλλά εμείς θα θέσουμε τέλος σε αυτό το πρόβλημα μια για πάντα.Υπάρχει μια παγκόσμια μιντιακή εξουσία διευθυνόμενη από δυτικές χώρες αυτές οι ίδιες διευθύνονται από τις ΗΠΑ.Υπάρχει μια παγκόσμια γεωπολιτική συμφερόντων.Η Λατινική Αμερική και η περιοχή της Καραιβικής θεωρήθηκαν από αυτές τις διεθνείς ολιγαρχικές δυνάμεις ως η περιφέρεια κυρίως στην Ουάσιγκτον………

Δεν ξέρω αν ακούσατε να μιλάνε αλλά πρόσφατα ο διευθυντής της CIA αναγνώρισε ότι συντονίζει τις επιχειρήσεις, επομένως η αμερικανική CIA συνεργάστηκε με την κυβέρνηση της Κολομβίας και του Μεξικού με την προοπτική της ανατροπής της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα και της διασφάλισης της μετάβασης προς μια νέα κυβέρνηση.Tέτοιες αντιλήψεις τότε οδήγησαν στην αιματοχυσία και σε μια εκδήλωση της βίας στη Λατινική Αμερική.Αυτό κόστισε ζωές γιατί η CIA παρενέβη άμεσα στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας.Ζήσαμε δύσκολες στιγμές,πολύ δύσκολες.Θα έλεγα ότι αυτό είναι μια ομολογία ενοχής όπως το λένε οι δικηγόροι.Οι κυβερνήσεις Μεξικού και Κολομβίας ξαναβρέθηκαν γυμνές και γελοιοποιήθηκαν.

Στη Βενεζουέλα έχουμε μια παροιμία »μην βυθίζεσαι ακόμη περισσότερο μέσα στο αδιέξοδο. »

Δεν ξέρω πόσο ο Τραμπ θα παραμείνει στην εξουσία , αυτός δημιούργησε συμμαχία με τις ιμπεριαλιστικές αρχές.

Θα ήθελα να πώ στον Τραμπ….

Κύριε Τραμπ ζούμε στην εποχή του 21 ου αι. αφήστε τη διπλωματία των κανονιών.Ξεχάστε την αρχή του Μοnroe, ήρθε ο καιρός ν΄αναγνωρίσετε την πολιτική διαφορετικότητα, την διαφορετική πραγματικότητα, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε νέες σχέσεις σε ένα άλλο επίπεδο μέσα στον αμοιβαίο σεβασμό και και την ανταλλαγή επί ίσοις όροις.Nτ.Τραμπ συγκράτησε την επίθεση σου κατά της Βενεζουέλας.Αυτή είναι ένας στύλος σταθερότητας σε όλη της περιοχή της Καραιβικής στη Ν Αμερική…



Ζητάω την ευλογία του Θεού γιατί είμαι χριστιανός ενεργός, καθολικός και Του ζητάω αυτές οι προτάσεις να έχουν ένα αποτέλεσμα θετικό ώστε να σταματήσουν την επίθεσή τους οι αρχές των ΗΠΑ.Το μήνυμά μου απευθύνεται ειδικότερα στο Ντ.Τραμπ, σταματάτε την επίθεσή σας κατά της Βενεζουέλας, σταματάτε την παρέμβασή σας στις υποθέσεις των χωρών της Λατ. Αμερικής.

(H συνέντευξη δόθηκε στο ισπανόφωνο rt στις 27.7.17 και μεταφέρθηκε στο γαλλόφωνο RT στις 28/7/17,αναδημοσιεύεται στις 31.7.17)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...