Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ρωσικά στρατεύματα μόλις 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Ισραήλ

σχόλιο: Πόσο σύντομα θα περάσουμε στο δεύτερο στάδιο του πολέμου στη Συρία με συμπλοκή ΝΑΤΟ'ι'κών(και του Ισραήλ) εναντίον των Ανατολικών Δυνάμεων υπό τη συμμαχία της Ρωσίας-Συρίας-Ιράν-Χεζμπολάχ και Τουρκίας;
Σε ένα αποκλειστικό δημοσίευμα ο ισραηλινός ιστοχώρος «Debka Files» που θεωρείται πως διατηρεί σχέσεις με την κοινότητα πληροφοριών της χώρας, υποστηρίζει ότι σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από τα σύνορα το Ισραήλ στην περιοχή των Υψιπέδων του Γκολάν, έχουν αναπτυχθεί στη Συρία ρωσικά στρατεύματα, εκμεταλλευόμενα την κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στην Ιορδανία και το Ισραήλ για το τέμενος Αλ Άκσα, ώστε να ολοκληρωθεί η μετακίνηση χωρίς φασαρία και να προκύψει τετελεσμένο το οποίο δύσκολα ανατρέπεται.

Οι ισραηλινοί είχαν ταχθεί με σαφήνεια εναντίον αυτής της προοπτικής, όμως πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν το τετελεσμένο. Μάλιστα, η επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Άβιγκντορ Λίμπερμαν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείυ αντιστράτηγος Γκαντί Έιζενκοτ στη μεραρχία «Bashan», σχετιζόταν με αυτή την εξέλιξη και σχετικό ήταν το περιεχόμενο της ενημέρωσης που έλαβαν.
Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός ιστοχώρος υποστηρίζει, ότι 800 Ρώσοι στρατιώτες είναι απέναντι από το Ισραήλ και άλλοι 400 σε παρόμοια απόσταση στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία. Έχουν δε κατασκευάσει παρατηρητήρια για να ελέγχουν την περιοχή.

Η ανησυχία των Ισραηλινών προέρχεται κυρίως από την πληροφορία ότι ο στρατιώτες της Ρωσίας προέρχονται από την Τσετσενία, το Νταγκεστάν και την Ινγκουσετία, ομόσπονδες δημοκρατίες της Ρωσίας που είναι γνωστές για τον κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό τους πληθυσμό, αλλά και τους θύλακες εξτρεμιστικής ισλαμικής δραστηριότητας.
Η μουσουλμανική προέλευση των Ρώσων στρατιωτών θα μπορούσε στο έδαφος να έχει σημασία υπό την έννοια της καλύτερης κατανόησης των ευαισθησιών ενός μουσουλμανικού πληθυσμού, όμως και η φοβία ότι μέσα εκεί θα μπορούσαν να έχουν διεισδύσει επικίνδυνα στοιχεία που θα μπορούσαν να επιχειρήσουν ακόμα και προβοκάτσια, δεν είναι αστήριχτη.
Οι εκκλήσεις των Ισραηλινών στους Αμερικανούς να αποτρέψουν την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων πλησίον των συνόρων τους δεν εισακούστηκαν. Η ρωσική παρουσία ασφαλώς και δημιουργει πρόβλημα και περιορισμό στην ελευθερία κινήσεων των Ισραηλινών, οι ισορροπίες όμως είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και θα μπορούσε να προκύψει «ατύχημα» που να οδηγήσει σε σοβαρές περιπλοκές στο επίπεδο της περιφερειακής ασφάλειας.

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την ανάπτυξη των δυνάμεών τους στους Αμερικανούς, τους Ισραηλινούς και τους Ιορδανούς στις 24 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης, όμως η σύγκρουση για το τέμενος Αλ Άκσα δεν επέτρεψε την ορθή αξιολόγηση της σημασίας του ρωσικού τετελεσμένου, με τους στρατιώτες να εμφανίζονται ως μέλη της στρατονομίας που έφτασαν στην περιοχή στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις ζώνες αποκλιμάκωσης.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...