Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Σφοδρές συγκρούσεις Ινδίας-Πακιστάν – Διπλό μέτωπο για το Δελχί – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη χιλιάδες Κινέζοι

Του Βασίλη Καπούλα

Κόλαση πυρός μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν και στο βάθος η Κίνα! Ξαφνικά άνοιξαν δύο μέτωπα για την Ινδία και το Δελχί ψάχνεται και ανησυχεί. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού του Πακιστάν ανέφερε ότι 4 Ινδοί Στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο σημεία ελέγχου τους καταστράφηκαν. Είχε προηγηθεί σφοδρό σφυροκόπημα με πυροβολικό στην Γραμμή ελέγχου του Κασμίρ με 7 νεκρούς.

«Η επίθεση της Ινδίας ήταν ξαφνική και παραβίασε την συμφωνία εκεχειρία του 2003. Δεν την προκαλέσαμε. Εμείς απλά ανταποδώσαμε» ανέφερε το Πακιστάν.

Το Πακιστάν κάλεσε πριν λίγο τον Ινδό πρεσβευτή όπου του παραδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας σε Jammu και Kashmir με αποτέλεσμα το θάνατο δύο πολιτών.

«Παρά τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, η Ινδία συνεχίζει να παραβιάζει την εκεχειρία» πρόσθεσε ο Γενικός Διευθυντής της Νότιας Ασίας στο ΥΠΕΞ καταδικάζοντας τους βομβαρδισμούς του στρατού της Ινδίας στους τομείς Nikial και Nezapir στη γραμμή επαφής.

«Η στοχοποίηση πολιτών παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια καθώς και τους ανθρωπιστικούς νόμους».

Επικοινωνία είχαν και οι δύο Α/ΓΕΕΘΑ Πακιστάν και Ινδίας.

Ο Ινδός Στρατηγός A K Bhatt τόνισε στον Πακιστανό συνάδελφο του ότι πρέπει να «ασκήσει αυστηρό έλεγχο» στα στρατεύματα του και να απέχουν από ε»ιδεχθείς πράξεις».

Ταυτόχρονα στη εξίσωση έχει προστεθεί και η Κίνα η οποία μεταφέρει συνεχώς δυνάμεις στην περιοχή.

Ινδοί στρατιώτες όπως αναφέραμε χτες, πέρασαν τα σύνορα με τον τομέα Sikkim και εισήλθαν δυτικά μέσα στο έδαφος της Κίνας.

«Οι στρατιώτες της Ινδίας μπορούν να αποσυρθούν, να αιχμαλωτιστούν ή να σκοτωθούν» είπε Κινέζος διπλωμάτης στην Ινδία.

Ο PLA έχει κινητοποιήσει χιλιάδες στρατιώτες , ΤΟΜΑ με την διένεξη μεταξύ Κίνας-Ινδίας να κορυφώνεται γύρω από την διαφιλονικούμενη περιοχή Sikkim.

Τα πρώτα βίντεο έκαναν την εμφάνιση τους με μεταφορές στρατιωτικού υλικού με τρένα και μέσω του οδικού δικτύου.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...