Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ηχηρό κάλεσμα για την Πανθρησκεία: "Ελάτε μαζί μας για την ειρήνη!"

Του Άρη Δημόπουλου

"Όλοι ένα", ανεξαρτήτως θρησκείας, το μήνυμα που πέρασε στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Εκατοντάδες προσκυνητές, απλοί πιστοί και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων θρησκειών, έδωσαν το δυναμικό παρόν στον "περίπατο της ειρήνης" (peace walk), προκειμένου να δοθεί το κατάλληλο μήνυμα της....συνύπαρξης όλων των θρησκειών και όλων των ιδεολογιών πάνω στον πλανήτη.

Αφορμή στάθηκε η εμπρηστική επίθεση κατά του Ισλαμικού Κέντρου NAFTA στο Μάντσεστερ , κάτι που χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή ως μία "πράξη μίσους και ρατσισμού", ενάντια στην μουσουλμανική κοινότητα του εξωτερικού.

Φυσικά όλοι συμφώνησαν στο ότι πρέπει να καταδικαστεί και να αναδειχθεί αυτό το γεγονός, ως κάτι το απευκταίο, από την πρώτη μάλιστα στιγμή. Όποιος τυχόν θρησκευτικός εκπρόσωπος δεν έπαιρνε μέρος άραγε πως θα χαρακτηριζόταν;

Οι θρησκευτικοί ηγέτες υποστηρίζουν ότι είναι η όγδοη φορά που έχουν επιτεθεί κατά των μουσουλμάνων στην Μ.Βρετανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μεταξύ των οποίων και με δύο κεφάλια των χοίρων που άγνωστοι έριξαν στην περιοχή ενώ οι πιστοί προσεύχονταν.

Πολλοί πιστοί έλαβαν μέρος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο «Peace Walk», το οποίο σχεδιάστηκε για να αναδείξει την...αλληλεγγύη αμέσως μετά την επίθεση, η οποία θεωρείται έγκλημα μίσους. Κάτοικοι, πολιτικοί φορείς, εκπρόσωποι της εβραϊκής και χριστιανικής κοινότητας, ενώθηκαν με τους μουσουλμάνους που φώναζαν για την...ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών όλου του κόσμου.

"Νομίζω ότι, αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στη μουσουλμανική κοινότητα, νομίζω ότι είναι σημαντικό όλοι να σταθούμε δίπλα τους με βροντερή φωνή", τόνισε ο Ραβίνος Warren Elf.

"Η Αγγλία είναι μια ελεύθερη χώρα και έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε οποιαδήποτε θρησκεία πιστεύετε, ανεξάρτητα από το χρώμα ή τον πολιτισμό σας. Και αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε σήμερα. Είχαμε μεγάλη υποστήριξη από την τοπική κοινότητα, ήταν μαζί μας από τότε που συνέβη με τηλεφωνήματα, μηνύματα και άλλες μορφές υποστήριξης", υποστήριξε από την πλευρά ο υπεύθυνος του Ισλαμικού Κέντρου που δέχθηκε την επίθεση, Okunubi Adewale.

Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η πρόθεση, τα γεγονότα και οι αφορμές, το μήνυμα για την ένωση των θρησκειών κάτω από το "πέπλο" της παγκόσμιας ειρήνης, περνάει στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Και μάλιστα αστραπιαία.

πηγή http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/07/blog-post_4544.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...