Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Προβοκάτσια κατά της Ελλάδας «στήνουν» ψευδομουφτής και ακραίοι κύκλοι στη Θράκη

Απόπειρες διασύνδεσης του Ελληνικού κράτους με την οργάνωση του Fethullah Gulen, προκειμένου να καλυφθεί η υπόθεση του εντοπισμού οπλοστασίου σε τζαμί της Ηλιοπετρας που ελέγχεται από τον ψευδομουφτή και στενά συνδεδεμένο με τις τουρκικές υπηρεσίες Αχμέτ Μετέ, επιχειρούν οι ακραίοι κύκλοι του τουρκισμού στην Θράκη.

Ο ίδιος ο ψευδομουφτής και πρόεδρος της λεγομένης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» με δήλωση του επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη στο κράτος για τα «παιγνίδια» με τον εντοπισμό των όπλων, θέλοντας προφανώς να βγάλει εκ των προτέρων πόρισμα για την εν εξελίξει δικαστική ερευνά που εμπλέκει έναν από τους ιμάμηδες που ανήκουν στο δίκτυο του. Με εμπρηστικούς υπαινιγμούς και αναφορές ο Α. Μετέ επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα αναταραχής διασυνδέοντας την εύρεση των όπλων με απαγωγές ιμάμηδων, απειλές προς το πρόσωπο του και με αναφορές στην φωτιά που κατέστρεψε το ιστορικό τζαμί στο Διδυμότειχο, υπαινισσόμενος ότι και αυτό ήταν αποτέλεσμα προβοκάτσιας.

«…Κάποιοι επιδιώκουν να ανακατέψουν την μειονότητα. Ιμάμηδες απειλούνται και απάγονται. Γίνονται απειλές θανάτου προς το πρόσωπο μου. Κλείνουν τα μεστσίτ σε Αλεξάνδρεια και Διδυμότειχο. Πάλι στο Διδυμότειχο το ιστορικό τζαμί παραδίδεται στις φλόγες (!). Τώρα όπλα το τζαμί… Μήπως τα παιχνίδια στην Ευρώπη ρυθμίζονται από κάποιον. Αλλά κάποιοι να ξέρουν το εξής: Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης υπό κανένα τρόπο δεν βλέπει θερμά την τρομοκρατία. Από οποιονδήποτε και αν προέρχεται δεν είναι αποδεκτή. Ούτε ασχολείται με όπλα. Ούτε στρέφεται κατά του κράτους, αλλά περιμένει όμως και από το κράτος να πει ένα στοπ σε αυτά τα παιχνίδια» (πηγή tourkikanea.gr)

Το σχέδιο «αντεπίθεσης» του τουρκικού προξενείου είχε τεθεί από το βράδυ της Τρίτης σε εφαρμογή με διαρροές και υπαινιγμούς ότι στην υπόθεση εμπλέκονται οπαδοί του Fethullah Gulen που με την … βοήθεια του ελληνικού κράτους έστησαν την «προβοκάτσια» με τα όπλα.

Ο γνωστός ακραίος για τις θέσεις του μειονοτικός δημοσιογράφος Τεγκιζ Ομέρ κάνει λόγο για «συνωμοσία» με τα όπλα στην Ηλιοπετρα και επιχειρεί έναν απαράδεκτο και επικίνδυνο συσχετισμό της Ελληνικής Πολιτείας με την οργάνωση του Fethullah Gulen. Κίνηση η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«..Το χτεσινό περιστατικό, όταν μετά από καταγγελία έγινε έφοδος από την αστυνομία στο τζαμί της Ηλιόπετρας και βρέθηκαν εκεί όπλα, κατά την γνώμη μου είναι μια συνωμοσία και μοιάζει με παγίδα. Μάλιστα αν το περιστατικό ιδωθεί από πλευράς τακτικής, εντύπωση προκαλεί πως υπάρχουν ομοιότητες με τις τακτικές που εφάρμοσαν και στην Τουρκία οι δομές της FETÖ. Μέλη της FETÖ που εισήλθαν εντός της αστυνομίας, οργανώνοντας και εκεί παρόμοιες εφόδους και με στοιχεία που οι ίδιοι είχαν τοποθετήσει, γέμιζαν τις φυλακές με αυτούς που δεν υπέκυπταν στην FETÖ.»

«…Αυτή η παγίδα είναι σαφές πως στο πρόσωπο του ιμάμη στήνεται κατά του συνόλου της μειονότητας και της θρησκευτικής μας ταυτότητας. Από τον τρόπο που μεταδίδει την είδηση ο ελληνικός τύπος, αντιλαμβανόμαστε πως στόχος είναι οι ιμάμηδες που υπάγονται στις αιρετές Μουφτείες και ξέρουν την Τουρκία ως μητέρα-πατρίδα όπως και η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης που προσεύχεται πίσω τους. Η μειονότητα αυτή είναι η μειονότητα που δεν αποδέχεται την FETÖ την οποία στηρίζει η Ελλάδα».

Ο μειονοτικός δημοσιογράφος μάλιστα συνεχίζοντας το γνωστό σενάριο που έχει στήσει το τουρκικό προξενείο στην Θράκη προκειμένου να εξοντωθούν όλες οι φωνές που αντιτίθενται στον εκτουρκισμό της μειονότητας κάνει λόγο για ύπαρξη της «δομής FETO στην Δυτική Θράκη»

Είναι γνωστό πως επιχειρείται εδώ και καιρό η εξόντωση δυο μειονοτικών δημοσιογράφων οι οποίοι κρίνονται ως μη συνεργάσιμοι από το τουρκικό Προξενιό με την κατηγορία ότι είναι οπαδοί του Fethullah Gulen. Οι ίδιοι φυσικά κύκλοι αποκρύπτουν συστατικά το πως οι ψευδομουφτήδες είχαν στενή διασύνδεση όλα τα προηγούμενα χρόνια με το δίκτυο του Fethullah Gulen όταν αυτό αποτελούσε το παρακράτος που δούλευε για την επικράτηση του Ergogan.

Ο Τεγκίζ Ομερ αναφέρει χαρακτηριστικά :«Κατά την γνώμη μου σε αυτό το περιστατικό μεγάλη υπήρξε η συμβολή της δομής της FETÖ που υπάρχει σε δυτική Θράκη και Ελλάδα. Θα δείτε, το επόμενο διάστημα αυτή η συμβολή και η σχέση θα αρχίσει να εμφανίζεται. Το περιστατικό αυτό φαίνεται πως ήταν η πρώτη πρόβα από τις επιχειρήσεις εκβιασμού/συνωμοσίας που θα γίνουν από τον βαθύ μηχανισμό στην Ελλάδα με την πατέντα της FETÖ. Προσωπικά διαισθάνομαι πως το περιστατικό είναι μια εκδίκηση της FETΟ. Γίνεται αντιληπτό πως ο συνωμοτικός μηχανισμός στην περίοδο από τώρα και μετά, θα χρησιμοποιήσει τα μέλη της FETΟ και ως συμβούλους και ως εκτελεστές»

Και βεβαίως το πιο επικίνδυνο παιγνίδι παίζεται με την προσπάθεια εκείνων που ελέγχονται από το Τουρκικό Προξενείο ,να γενικεύσουν την μεμονωμένη υπόθεση της Ηλιόπετρας για να δημιουργήσουν κλίμα «διωγμού» για ολόκληρη την φιλήσυχη ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

N.M.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...