Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Οι Θράκες και η Θράκη στο 1821: Μια συνεχής επανάσταση

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση» σας προσκαλεί στην επετειακή Βραδιά Ιστορίας που διοργανώνει για τη συμβολή της Θράκης στην Παλιγγενεσία του 1821.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Θρακικών Μελετών του Δήμου Διδυμοτείχου (Όθωνος 35) την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00, με κεντρικό ομιλητή τον Δρ Κοινωνικών Επιστημών κ.Θεοφάνη Μαλκίδη.
Κατά την εκδήλωση, μέλη του Συλλόγου θα απαγγείλουν ποιήματα και κείμενα Διδυμοτειχιτών λογοτεχνών, τα οποία σχετίζονται με την επανάσταση του 1821 και τους ήρωες της Θράκης.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Είναι γενικώς αποδεκτό, αντιληπτό και ευρέως κατανοητό, πλην θλιβερών εξαιρέσεων οι οποίες δυστυχώς ασχημονούν ακόμη και μέσω των σχολικών βιβλίων (!) ότι η Επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα πρωταγωνιστικό γεγονός για την Ελληνική ιστορία. Ότι έχει ένα σημαντικότατο και κεντρικό ρόλο στην πορεία του Ελληνικού Λαού.

Στην τελευταία περίοδο έχουμε ανοίξει έναν κύκλο αναζητήσεων και διεκδικήσεων που έφτασαν στο να αναδειχθούν ψηφίδες του μεγάλου ψηφιδωτού της Επανάστασης. Μεταξύ αυτών και η συμβολή των Θρακών και της Θράκης σε μία επαναστατική πορεία η οποία δε σταμάτησε ποτέ μετά το 1453 και κορυφώθηκε το 1821.

Πάντοτε η Επανάσταση και οι αγωνιστές της μας οδηγούσαν και μας ενέπνεαν. Αυτή η έμπνευση είναι ακόμη πιο έντονη σήμερα, αφού την έχουμε ανάγκη για εμάς, για το σεβασμό στις προηγούμενες γενιές και για την Ελευθερία των επόμενων γενεών.»

«ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ-Γνώση και Δράση»
Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου

kastropolites.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...