Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Τούρκος Υπουργός: Ναι, είμαι Έλληνας!

σχόλιο Γ.Θ : Και οι γενίτσαροι Έλληνες ήταν αλλά ήταν και εχθροί του Ελληνισμού. Και ο Εφιάλτης Έλληνας ήταν... Τελικά τι μετράει το αίμα ή το Πνεύμα;

Απίστευτη εξομολόγηση Τούρκου Υπουργού

Ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε ότι όχι μόνο κατάγεται από το εξισλαμισμένο ελληνικό φύλο των Ζεϊμπέκηδων αλλά και ότι το ζεϊμπέκικο είναι τουρκικό ενώ υποστήριξε ότι οι δύο λαοί τα έχουν όλα κοινά σε έναν ενιαίο γεωγραφικό χώρο! Βασικά η επιδίωξή του ήταν να υποστηρίξει την πάγια θέση των Τούρκων που την διδάσκουν και στην σχολική ιστορία ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε κατά βάθος... αρχαίοι Τούρκοι που αποσχιστήκαμε από τους «αυτόχθονες» (ναι, τέτοιες ανοησίες διδάσκουν τα παιδιά) Τούρκους της Μικράς Ασίας επειδή ήμασταν Χριστιανοί!
Από τη δεξίωση που παρέθεσε την Τρίτη για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, στο Ankara Palas, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU μετέδωσε τα ακόλουθα.
Στη δεξίωση παραβρέθηκαν ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Τζον Μπας, ο Πρέσβης του Ισραήλ, Εϊτάν Νάεχ και πολλοί εκπρόσωποι διπλωματικών και στρατιωτικών αποστολών. Ο Τούρκος Υπουργός Ζεϊμπεκτσί «συνεχάρη τη φίλη και γείτονα χώρα Ελλάδα για την Εθνική Επέτειο» και υπενθυμίζοντας τη φράση του Ιμπνί Χαλντούν ότι «η γεωγραφία είναι μοίρα» δήλωσε τα εξής:
«Η γεωγραφία δεν είναι μόνο χάρτης. Είναι η κουλτούρα, είναι οι άνθρωποι, είναι τα πάντα. Για το λόγο αυτό, μοιραζόμαστε τη γεωγραφία ως δυο έθνη και χώρες. Μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, τα ίδια όρη και την ίδια κουλτούρα. Για το λόγο αυτό, όσο ενισχύουμε τη φιλία και την ειρήνη μεταξύ των δυο χωρών αυξάνεται και η ευτυχία».


Αναφερθείς ο Ζεϊμπεκτσί σε παλαιότερη επίσκεψή του στη Χίο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος, τόνισε ότι ο λαός του νησιού τον περιποιήθηκε ιδιαίτερα και προσέθεσε:
«Τα φαγητά, τα ονόματα, η κουλτούρα και οι χοροί ήταν ίδια. Δίπλα μου ήλθε μια ηλικιωμένη γυναίκα με τα εγγόνια της. Εμείς είμαστε συγγενείς σου, μου είπε.
»Κι εγώ απάντησα, σίγουρα είμαστε συγγενείς διότι είμαστε άνθρωποι της ίδιας γεωγραφίας.
»Διότι το επίθετό μου είναι Ζεϊμπέκη και το δικό σου Ζεϊμπεκτσί, σίγουρα είμαστε συγγενείς μου είπε.
»Αυτή ήταν από τις όμορφες στιγμές που δεν μπόρεσα καθόλου να ξεχάσω. Εκείνοι χόρεψαν συρτάκι κι εμείς ζεϊμπέκικο».
Η δεξίωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα περιλάμβανε και παραδοσιακούς χορούς που παρακολούθησε με ενδιαφέρον ο Τούρκος Υπουργός.
Ο Έλληνας Πρέσβης, κ. Λουκάκης, υπενθυμίζοντας ότι στο Ankara Palas οι αρχηγοί των δυο χωρών υπέγραψαν το 1930 την «συμφωνία φιλίας», τόνισε ότι έτσι ξεκίνησε η προσέγγιση μεταξύ των δυο λαών.
Η φιλία και το πνεύμα του ιστορικού αυτού κτιρίου συνιστά πηγή έμπνευσης για τους πολιτικούς, προκειμένου να συνεχίσουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των δυο χωρών και στο μέλλον προσέθεσε.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...