Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Παρότρυνση Γιούνκερ για διάλυση των ΗΠΑ

σχόλιο Γ.Θ : Μισότρελος; Μεθυσμένος; Οργισμένος - απελπισμένος από την επερχόμενη διάλυση της Ευρωφυλακής την οποία υπηρετεί;
Ότι και αν συμβαίνει μάλλον πως υποτιμά τις δυνάμεις της Αμερικής του Τραμπ και βάζει το μαχαίρι πιο βαθιά στην Ευρωφυλακή


Του Μιχαήλ Στυλιανού

Nύχτα αγρυπνίας και τρόμου φημολογείται πως πέρασαν ο Αμερικανός Πρόεδρος, οι επιτελείς του και τα μέλη του κογκρέσου  μετά την χθεσινή απειλή του κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ να εξωθήσει τις 50 αμερικανικές πολιτείες σε φυγή εξόδου από την Συμπολιτεία των ΗΠΑ και τη σημαία της.
Την φοβερή απειλή εξακόντισε  ο -συνήθως νηφάλιος- πρόεδρος  της Κομισιόν, στη ρύμη οργισμένης ομιλίας του εναντίον των επικριτών της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει, ενώπιον της ετήσιας διάσκεψης  του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Γιούνκερ δεν επέκρινε την Βρετανία, ούτε αναφέρθηκε στη βρετανική έξοδο από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, την ημέρα ακριβώς της επίδοσης από τους Βρετανούς της αιτήσεως διαζυγίου από μια συμβίωση τεσσάρων δεκαετιών. Ο πρόεδρος της Κομισιόν  επεφύλαξε τους κεραυνούς της οργής του για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και τις παραινέσεις του στα μέλη της Ε Ε να ακολουθήσουν την Βρετανία  προς την πόρτα εξόδου.
«Σε πολλούς θα άρεσε αυτό - είπε ο κ. Γιούνκερ. Ακόμη και  σε ανθρώπους που ζουν σε μιαν άλλη ήπειρο, όπου ο νεοεκλεγείς πρόεδρος χάρηκε όταν γινόταν η έξοδος της Βρετανίας και  συνέστησε και σε άλλες χώρες να την ακολουθήσουν. Αν το πάει έτσι, θα αρχίσω να διαφημίζω την ανεξαρτησία του Οχάιο και του Ώστιν Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής»
Θα έπρεπε ν’ αρχίσει από την Καλιφόρνια, αν μιλούσε σοβαρά – παρατηρεί μια αμερικανική ιστοσελίδα, υπαινισσόμενη το χωριστικό κίνημα που εκδηλώθηκε  σ’ αυτή την πολιτεία που υπερψήφισε την Χίλλαρυ Κλίντον.
Η βρετανική εφημερίδα «Εξπρές» χαρακτήρισε την απειλή του κ. Γιούνκερ «διπλωματικό δυναμίτη». Αποτελεί -γράφει- διπλωματικό δυναμίτη, ιδιαίτερα, σε μιαν ατμόσφαιρα τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτων και Βρυξελλών, μετά την ενέργεια του Τραμπ να επιδώσει στην ΄Ανγκελα Μέρκελ τον λογαριασμό των 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το ΝΑΤΟ και την απροκάλυπτη προτίμηση του Αμερικανού προέδρου να συναλλάσσεται με εθνικές κυβερνήσεις.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...