Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σύμβουλος του Πενταγώνου των ΗΠΑ: "Θα υπάρξει εμφύλια σύρραξη και διχοτόμηση της Τουρκίας"


Πολλές και διαφορετικές πηγές σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν δώσει το στίγμα τους ότι στην γειτονική Τουρκία πάρα πολύ …σύντομα θα έχουμε εξελίξεις που παραπέμπουν σε εμφύλια σύρραξη ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους , αυτόν των Κεμαλιστών που είναι μειοψηφία και αυτόν των ισλαμιστών που είναι η ανερχόμενη δύναμη.

Ο γκουρού Michael Rubin, μέλος του περίφημου και πασίγνωστου American Enterprise Institute και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, δήλωσε ότι τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επεκτείνει την εξουσία του, θα σύρει την Τουρκία προς «μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής σύγκρουσης, αν όχι εμφύλιο πόλεμο.»



Σε συνέντευξη του, ο Rubin υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι ήδη επικίνδυνα πολωμένη πριν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για μια συνταγματική μεταρρύθμιση που θα χορηγήσει «τεράστιες εξουσίες» στο Ερντογάν με ένα προεδρικού τύπου σύστημα και όχι προεδρευόμενης δημοκρατίας που υπήρχε μέχρι τώρα .

«Ξέρουμε από την ιστορία ότι η τουρκική πολιτική πόλωση οδηγεί συχνά σε τέτοιου είδους βία. Οι δικτατορικού τύπου εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , σύμφωνα με τον ίδιο θα του επιτρέψουν να μεταμορφώσει την χώρα του εντελώς. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι που είναι σε αντίθεση με τον Ερντογάν βρίσκονται στη φυλακή ή φοβούνται ότι ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του κράτους για να τιμωρήσει τις οικογένειές τους ή να τους καταστρέψει οικονομικά, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι όλοι αυτοί ποτέ δεν θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα ενός «ναι» στο δημοψήφισμα.

Αυτό θα προκαλέσει ένταση που θα παραμείνει και θα επιδεινώσει την όλη κατάσταση .

Με λίγα λόγια, φοβάμαι ότι η Τουρκία ευρίσκεται ήδη σε μια παρατεταμένη περίοδο εμφύλιας διαμάχης, αν όχι σε εμφύλιο πόλεμο», είπε ο Rubin.

Όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά και την προοπτική για το κουρδικό ζήτημα υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή, ο Rubin δήλωσε, «οι πολιτικές του Ερντογάν θα οδηγήσουν στην μόνιμη διχοτόμηση της Τουρκίας. Είτε αυτό είναι ένα τμήμα των εσωτερικών συνόρων είτε ένα διαμέρισμα της χώρας, αυτό μένει να το δούμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτό καθιστά κατανοητό ότι η σημερινή Τουρκία με τα σύνορα που γνωρίζουμε δεν έχει και πολύ χρόνο ζωής , ειδικά όταν το αναφέρουν Αμερικανοί πολιτικοί σύμβουλοι όπως ο προαναφερόμενος , ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Μεγάλη κινητικότητα τουρκικών στρατευμάτων υπάρχει τις τελευταίες μέρες απέναντι από τα νησιά μας, στην Μικρά Ασία. Κινητικότητα που δεν δικαιολογείται από κάποια επί μέρους άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Την ίδια ώρα μεγάλη κινητικότητα υπάρχει και από την πλευρά της Ελλάδας (Ο Θεός να βάλει το χέρι του).

Ένας απελπισμένος άνθρωπος σε συνδυασμό με την ψυχοπάθεια, η οποία παρατηρείται στον Τούρκο πρόεδρο είναι ικανός για όλα (όπως είχε πει η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου).

Το Κυπριακό θα λυθεί αυτομάτως αμέσως μετά της διάλυση της Τουρκίας. Η οποία διάλυση θα ακολουθήσει μετά την ίδρυση του Κουρδικού κράτους.

Να γιατί ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, γνώστης των προφητειών των Αγίων γερόντων, έκανε μία δήλωση, την οποία δεν κατάλαβαν πολλοί…, είπε «να σταματήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό και να ξεκινήσουν αμέσως μετά την ίδρυση του Κουρδικού κράτους». Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος δεν το είπε τυχαία αυτό.



Γνωρίζει κάποιες προφητείες και βλέπει ότι ένα μεγάλο μέρος των προφητειών των Αγίων έχει επαληθευτεί. Να ακούμε προσεκτικά τι λέει ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, γιατί Άγιοι γέροντες του έχουν εκμυστηρευτεί πολλά πράγματα, κάτι περισσότερο ξέρει…

Ο Ερντογάν πιθανόν να επιδιώξει μια ηρωική έξοδο από το ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει μια τετελεσμένη κατάσταση στο Αιγαίο.

Οι γείτονες μας επιβουλεύονται πλέον και διεκδικούν πολλά από την Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα δημιουργούνται θύλακες τζιχαντιστών σε Αλβανικά χωριά. Σύμφωνα με ιταλική εφημερίδα, κυματίζουν σημαίες του χαλιφάτου σε Αλβανικά χωριά που συνορεύουν με το Κοσσυφοπέδιο.

Η Αλβανία επιτρέπει να εκπαιδεύονται στην επικράτειά της τρομοκράτες τζιχαντιστές.

Η Αλβανία εξελίσσεται σιγά σιγά σε έναν θύλακα – ορμητήριο του Ισλαμικού κράτους.

Τι είχε πει ο Άγιος Παΐσιος για την απειλή που θα προβάλει από την Αλβανία (μαρτυρία).

Όλοι οι Άγιοι θα επιβεβαιωθούν πολύ γρήγορα, ειδικά αν λάβουμε υπόψην τις τελευταίες εξελίξεις.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...