Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Πρέπει να αποφασίσουμε να πεθάνουμε για να Ελευθερωθούμε ξανά!


Ρώτησαν τον Κανάρη πως κατόρθωσε να ανατινάξει την τουρκική ναυαρχίδα, και εκείνος απάντησε... "Δεν ήταν δύσκολο. Είπα: Κωνσταντή, απόψε θα πεθάνεις. Ύστερα όλα γένηκαν εύκολα".
Μόνο αν πάρουμε και εμείς την ίδια απόφαση σήμερα θα γίνουμε ατρόμητοι, ανίκητοι και θα έχουμε την δυνατότητα να ζήσουμε νέο '21.

Τα λιοντάρια, που νίκησαν και ταπείνωσαν τη βδελυρή αυτοκρατορία της τουρκιάς, το έπραξαν χωρίς μέσα, γνώση, αριθμητική ισχύ και πολλές (δυστυχώς) φορές την απαραίτητη ενότητα.
Ό,τι κατάφεραν, το κατάφεραν επειδή πίστεψαν και εννοούσαν το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

Σαν άλλοτε, σε χρόνια αρχαιοελληνικά αλλά και Βυζαντινά, τα λιοντάρια που μας ελευθέρωσαν είπαν, όχι με τα λόγια, αλλά με τις πράξεις το... "ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς".
Αν ο εγωισμός, που μας βασανίζει ως φυλή, δεν ξεσπούσε δύο χρόνια μετά την Επανάσταση με τον πρώτο εμφύλιο, μπορεί όπως έλεγε ο θρυλικός Κολοκοτρώνης να φτάναμε ως την Βασιλεύουσα.

Σήμερα, που η σκλαβιά της νέας φραγκοκρατίας - τουρκοκρατίας μάς έχει αλυσοδέσει με τα δεσμά της νέας εποχής και ξεθεμελιώνει, όπως έλεγε και ο θρυλικός Χριστόδουλος των Ελλήνων, τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας, η μεγάλη απόφαση είναι μπροστά μας και μας περιμένει σαν άλλοτε...

Όποιος πιστεύει στον Θεό αληθινά, δεν φοβάται τον θάνατο, γιατί γνωρίζει πως τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Είμαστε Αθάνατοι.

Ο Θεός να αναπαύσει τα λιοντάρια που μας ελευθέρωσαν.

Καλή Ανάσταση!

Γιώργος Θαλάσσης

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...