Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα άρσης των απαγορευτικών μέτρων λόγω κοροναϊού

Μπορεί οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αλλά και οι επιστήμονες να μην θέλουν να αναφέρονται σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την άρση των απαγορευτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού, ωστόσο σχεδιασμοί και σενάρια γίνονται για την επόμενη ημέρα.
Σήμερα Πέμπτη μάλιστα σχετική αναφορά έγινε από τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια που ανέφερε ότι ίσως από Μάιο υπάρξει σταδιακή άρση μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια και μάλιστα «ισχυρό» που βρίσκεται υπό συζήτηση και έχει σχεδιαστεί, -υπό την προϋπόθεση της σταδιακής υποχώρησης της «καμπύλης» της πανδημίας του κοροναϊού- είναι αυτό που προβλέπει την 27η Απριλίου ως την ημερομηνία άρσης των ρυθμίσεων κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα από 27 Απριλίου έως 4 Μαΐου θα γίνει σταδιακή άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η προετοιμασία των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς και των εμπορικών καταστημάτων για να επαναλειτουργήσουν.

Η προετοιμασία αυτή θα αφορά κυρίως τους εσωτερικούς χώρους και τον αριθμό των πελατών που θα μπορούν να δεχτούν με βάση τα τετραγωνικά τους μέτρα, που σίγουρα θα είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με το παρελθόν για να απφεύγεται ο συνωστισμός.

Από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 11 Μαΐου, αν τα κρούσματα του κοροναϊου έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο θα γίνει πλήρης απελευθέρωση επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελμάτων.

Στις 11 Μαΐου μάλιστα λόγω της άρσης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα γίνει και επαναφορα του «δακτυλίου», ενώ θα υπάρξει πλήρης επαναγπρά των δρομολογίων των και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ανάλογα με την κατάσταση ο σχεδιασμός στο καλό σενάριο προβλέπει ότι μετά τις 15 Ιουνίου, ενδέχεται να τερματιστεί και η ελεγχόμενη πρόσβαση πελατών στα κατάστηματα ανάλογα που θα ισχύει όπως προαναφέρθηκε από τις 4 ή 11 Μαΐου.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα λειτουργήσουν από Ιούνιο έως τέλη Ιουλίου με συμπυκνωμενα ωράρια και Σάββατο.

Πρωταθλήματα και διοργανώσεις αθλητικές ακυρώνονται μέχρι Αύγουστο.

Εκδηλώσεις πάνω από 50 άτομα θα επιτραπούν μετά από 15 Ιουνίου.

Συναυλίες και εκδηλώσεις προγραμματισμένες για καλοκαίρι μάλλον ακυρώνονται.

Το αν θα λειτουργήσουν Κατασκηνωσεις είναι ακόμη υπό συζήτηση.

Έλεγχος όλων των επιβατών αεροπλάνων και πλοίων με θερμομετρηση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κρούματα κοροναϊού σε ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα θα γίνονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...