Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Σύνδεσμος Κληρικών προς ΔΙΣ: Εμπαίζετε τους πιστούς

σχόλιο Γ.Θ : Αυτοί που πονάνε περισσότερο από όλους μας με αυτή την πρωτάκουστη απόφαση του κράτους και των δεσποτάδων, είναι οι απλοί ιερείς


Μακαριώτατε άγιοι Αρχιερείς,

Τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. παραμένουν ευπειθείς στις προσταγές του κράτους ιδίως στην κοινή υπουργική απόφαση 2867/Υ1 που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 872/Β/16-3-2020 και η οποία αφορούσε την αναστολή των λειτουργικών τους καθηκόντων για λόγους προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία.

Δεχθήκαμε την τελευταία ΚΥΑ, στην οποία εγένετο λόγος για το άνοιγμα των Ιερών Ναών με την παρουσία τεσσάρων μόνο ατόμων κατά το διάστημα 12 έως 20 Απριλίου, θεωρώντας την ως το μη χείρον βέλτιστον.


Σήμερα, αίφνης, ανακοινώθηκε πως τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος οι Ιεροί Ναοί θα είναι μεν ανοικτοί για ορισμένες ώρες, όμως δεν θα προσέρχονται τις ώρες αυτές οι πιστοί για ατομική προσευχή. Ακούστηκε μάλιστα ότι κατά τις ώρες αυτές θα διεκπεραιώνονται διοικητικές υποθέσεις των Ενοριών.

Διερωτώμεθα, οι εμπνευστές αυτής της ρύθμισης κατανοούν σε ποιες ημέρες αναφέρονται;

Κατανοούν ότι αναφέρονται στην Μεγάλη Εβδομάδα και δη στην Μεγάλη Παρασκευή;

Μακαριώτατε. Άγιοι Συνοδικοί. Αυτές τις ημέρες και ιδιαίτερα μετά την σημερινή ανακοίνωση γινόμαστε δέκτες της αγανάκτησης των πιστών οι οποίοι θεωρούν ότι εμπαίζονται από τις αποφάσεις της Πολιτείας και της Ιεραρχίας.

Ένα μεγάλο γιατί πλανάται για το που οφείλεται η σκληρή στάση απέναντι στους πιστούς.

-Γιατί στα σούπερ μάρκετ, στις τράπεζες, στις λαϊκές αγορές να επιτρέπεται η προσέλευση των ανθρώπων σύμφωνα με τα μέτρα της Πολιτείας και στην Εκκλησία όχι;

-Γιατί να μην επιτραπεί η χρήση μεγαφώνων κυρίως τις τρεις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος; Παρατηρούμε ότι δεν ισχύει το ίδιο και για άλλες θρησκείες.

Με τα ανωτέρω δεν θέλουμε επ’ ουδενί να μας κατατάξετε σ εκείνους που αυτό τον καιρό προβαίνουν σε συνωμοσιολογίες και καταστροφολογίες.

Μεταφέρουμε την πικρία και την αγανάκτηση των πιστών και ζητάμε το αυτονόητο:

Τις ώρες που έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ανοικτοί οι Ιεροί Ναοί, να μπορεί όποιος από τους πιστούς θέλει, να περνά για ολιγόλεπτη προσευχή, κάτι που τόσο πολύ αυτό τον καιρό έχουν ανάγκη, σεβόμενοι τα μέτρα της Πολιτείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας
Πρωτοπρεσβύτερος                           Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Σελλής                                Βασίλειος Χρηστίδης

7 σχόλια:

 1. Μήπως δεν επιτρέπουν την προσέλευση των πιστών την Μ.Εβδομάδα,έστω και με όρους επειδή είνα Αντίχριστοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Ἅγιοι» Συνοδικοί;! Ἅγιοι, εἶστε ἐσεῖς Πατέρες τοῦ Συνδέσμου Κληρικῶν· ἅγιοι εἶναι οἱ Λαϊκοὶ καὶ Κληρικοὶ ποῦ διώκονται, χλευάζονται, μοχθοῦν καὶ πονοῦν γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστη τὴν ἁγία καὶ τῆς Πατρίδος τὴν ἐλευθερία.
  Ἡ Ἱστορία ἔχει ἀποδείξει ὅτι ὁ Χριστιανὸς χαλυβδώνεται καὶ ἡ Ἐκκλησία μεγαλουργεῖ ἐν μέσῳ διωγμῶν, γι'αὐτὸ, εἶναι δεδομένο ὅτι Αὐτοὶ θὰ ἀποτύχουν καθὼς ἀπἐτυχαν στὰ κομμουνιστικὰ καθεστῶτα.
  Ὁ Χριστιανὸς μοχθεῖ γιὰ τὴν αἰώνια Πατρίδα ἐν ᾧ οἱ ἀρχοντες τοῦ Κόσμου, γιὰ τὴν ὕλη τῆς ὁποίας ἡ ἀπώλεια εἶναι δεδομένη. Μωρία σὲ ἔσχατο βαθμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καμπάνες και μεγάφωνα, αλλιώς στην εκκλησία αδερφοί. Καλή Ανάσταση!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ολοι εξω απο τις εκκλησιες μας την μ.βδομαδα με αναμενες λαμπαδες και το βιβλιαρακι για τις ακολουθιες.αντιδραστε.βγητε εξω.ο θεος μονο σωζει.μην εισαστε ολιγοπιστοι.ψηστε αρνια και να κερνατε και τους αστυνομικους μαζι με κρασακι.τα προστιμα στον υπονομο.δεν εχουν νομικη καλυψη.ειναι απλα τα πραγματα.δεν υπαρχη αντιδραση.βρισκουν και κανουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητά μου αδέρφια! Θα σας παρακαλούσα θερμά, αυτές τις κρισιμες μέρες που διανύουμε να υπακούσουμε τον ΔΕΣΠΟΤΗ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ!!!! Ας του αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας, με το να συγκεντρωθούμε έξω από τους κλειστούς ναούς, τουλάχιστον την ώρα της ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ, την ώρα του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ και την ώρα της ΛΑΜΠΡΟΦΟΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ!!! Ας περιφρονήσουμε καθε ατίχριστη εντολή, από όπου και αν προέρχεται, και να ειμαστε βεβαιοι, ότι ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ θα συγκινηθεί πολυ από αυτή την στάση των παιδιών ΤΟΥ, ώστε να μπορεί ως ΣΤΟΡΓΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ να επέμβει για να κατατροπώσει τον κακό διάβολο και τους εργάτες του. Γένοιτο αμήν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φωταγωγειστε τα μπαλκόνια και τα σπίτια σας το βράδυ της Ανάστασης, ανάψτε κεριά, θυμιατιστε και στις 12 ψαλετε δυνατά σε κάθε σπίτι σε κάθε μπαλκόνι το Χριστός Ανέστη.
  Από άξιους ιερείς η σύσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΑΤΟ,
   ΑΝΑΨΤΕ ΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΚ,
   ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ !!
   ΜΗ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΥΣ !!!

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...