Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Οργουελική καταστολή στην Βρετανία: Δεν μπορείτε να κρυφτείτε

Αστυνομικοί που..κρύβονται στις σκιές..

Μια αστυνομική δύναμη στο Ηνωμένο Βασίλειο καυχιέται ότι οι αστυνομικοί της μπορούν να «κρυφτούν στις σκιές» έτοιμοι να συλλάβουν ανθρώπους που κάνουν πικνίκ σε υπαίθριες περιοχές παρά τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας.

Η Ομάδα της Κεντρικής Κοινότητας, η οποία εκπροσωπεί την αστυνομία του Μπέντφορνσάιρ, έστειλε ένα δυσοίωνο μήνυμα που ακούγεται ότι θα μπορούσε να έχει ξεσηκωθεί κατευθείαν από τις σελίδες του "1984" του Τζορτζ Όργουελ.

"Αν νομίζετε ότι με το πικνίκ σε μια αγροτική περιοχή κανείς δεν θα σας βρει, μην εκπλαγείτε αν ένας αστυνομικός εμφανιστεί από τις σκιές! Καλύπτουμε ολόκληρο τον νομό ", αναφέρει το tweet.

Το μήνυμα συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία δύο αξιωματικών που κυριολεκτικά στέκονταν στις σκιές.

Το μήνυμα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις για το ύφος του...

Η Ομάδα της Κεντρικής Κοινότητας αργότερα ανέκρουσε πρύμναν από το αρχικό tweet, δηλώνοντας: «Γνωρίζουμε κάποιες ανησυχίες σχετικά με αυτό το tweet. Σας παρακαλώ να είστε σίγουροι ότι είχε καλή πρόθεση », ισχυριζόμενοι ότι προσπαθούν μόνο να «σώσουν ζωές».

Ενώ οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη για τα μέτρα καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ υψηλή, αναμένεται να πέσουν οι αριθμοί αυτοί εάν οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίσουν να ενεργούν κατά τρόπο παράλογο και επιθετικό.

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...