Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Το είδαμε και αυτό ή μάλλον ζήσαμε να το δούμε! Το πρωί της Κυριακής αστυνομικά οχήματα, εκτελώντας προφανώς εντολές ανωτέρων τους, πραγματοποιούσαν ελέγχους σε ναούς της ελληνικής επικράτειας για να διαπιστώσουν αν οι ναοί είχαν τηρήσει τον περιορισμό που επιβάλλουν τα μέτρα εξαιτίας του κορονοϊού. Πολλές Εκκλησίες λειτούργησαν εφαρμόζοντας το κεκλεισμένων των θυρών αλλά δέχθηκαν την επίσκεψη αστυνομικών.
Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις που ενώ οι θύρες των ναών ήταν κλειστές, χτύπησαν για να ελέγξουν τί γίνεται και ποιος λειτουργεί!
Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην Δράμα κατά το οποίο ο Σεβ. Δράμας Παύλος – διακριτικός και καθόλου προκλητικός Ιεράρχης σε όλη αυτή την κρίση αλλά με ανδρεία συμπεριφορά και με λόγο που σπάει κόκκαλα- δέχθηκε την επίσκεψη αστυνομικών στον παλιό Μητροπολιτικό ναό της Δράμας όπου είχε πάει να λειτουργήσει σεμνά και ταπεινά, με τρεις ακόμη ανθρώπους: δύο κληρικούς του και τον ιεροψάλτη.
Έκρουσαν οι αστυνομικοί την θύρα του ιστορικού ναού κατά την διάρκεια της Εωθινής λειτουργίας και τους άνοιξε ο ιερεύς. Ο Σεβ. Δράμας εμφανίστηκε μέσα στον άδειο απο πιστούς ναό, στην Ωραία Πύλη και ενώ ενεδύετο ακόμη τα άμφιά του και ρώτησε τους αστυνομικούς:
– Τι συμβαίνει παιδιά;
Αυτοί κάτι πήγαν να ψελλίσουν αλλά ο Σεβ. Δράμας τους απάντησε:
– Καλά, καλά παιδιά! Ελάτε να με συλλάβετε αφού τελειώσω την θεία λειτουργία.
Και είπε στον ιερέα να ξανακλείσει την πόρτα του ναού και έτσι συνέχισαν!
Συνομιλώντας για το επεισόδιο αυτό με τον Σεβ. Δράμας μας είπε εμφανώς στενοχωρημένος και προβληματισμένος:
– Το ότι θα φτάναμε στο σημείο να έρχονται αστυνομικοί με τα αστυνομικά οχήματα να μας ελέγξουν αυτό δεν περίμενα ότι θα το ζήσω ως Ορθόδοξος Ιεράρχης στην Ελλάδα!
Όπως μάθαμε παρόμοιοι έλεγχοι απο αστυνομικούς έγιναν και σε πολλούς ακόμη ναούς προκαλώντας τους ιερείς και δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα παράνομα υπόγεια τεμένη που υπάρχουν στην Αττική δέχονται τους πιστούς τους ανενόχλητα οι οποίοι συγκεντρώνονται ακολουθώντας την τακτική της σειράς ένας- ένας και χωρίς να διενεργούνται έλεγχοι από την αστυνομία.


πηγή

2 σχόλια:

  1. ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΜΗΛΑΜΑΙ ΓΙΑ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι απανταχου ΕΛΛΗΝΕΣ που ειναι ηΜΑΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ απο τη μια μερα στην αλλη εγιναν κρυπτοχριστιανοι γιατι δεν μπορουν να εκτελεσουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...