Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ρωσικό Υπ. Άμυνας: Όποιος δεν θέλει να υπηρετήσει στον Στρατό, θα υπηρετεί στην εκκλησία των Ενόπλων Δυνάμεων

σχόλιο Γ.Θ : Ευλογημένη Ρωσία... ίσως η μόνη χώρα πλέον με κοινή λογική...

Θα λαμβάνουν κάποια εξειδίκευση και επαγγελματική κατάρτιση σε μια εναλλακτική θητεία


Το Δημόσιο Συμβούλιο του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας υποστηρίζει την ιδέα της εναλλακτικής υπηρεσίας για τους αρνητές στράτευσης στην κύρια εκκλησία των Ενόπλων Δυνάμεων “Η κύρια εκκλησία των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων μπορεί να γίνει ένας τόπος όπου νέοι στρατιώτες θα υπόκεινται σε εναλλακτική δημόσια εκπαίδευση”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Κανσίν, αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοσίου Συμβουλίου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

"Ναι, υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα. Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να υποβληθούν σε εναλλακτική δημόσια θητεία σε μια δομή του Υπουργείου Άμυνας, στο πνευματικό-εκπαιδευτικό κέντρο της κύριας εκκλησίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η πρωτοβουλία υποστηρίζεται αναμφίβολα από μέλη του δημόσιου συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας,"είπε ο Κανσίν την Πέμπτη, σχολιάζοντας τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης που δηλώνουν ότι Ρώσοι πολίτες που δεν θέλουν να υπηρετήσουν στο στρατό λόγω των πεποιθήσεών τους θα είναι σε θέση να αποκτήσουν κάποιους είδους επαγγελματική κατάρτιση στην κύρια εκκλησία που έχουν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2021.

Σε αυτήν την περίπτωση, η εναλλακτική δημόσια θητεία που επιλέγουν οι νέοι λόγω των πεποιθήσεών τους αποκτά ένα εντελώς διαφορετικό πνευματικό και ηθικό νόημα, είπε ο Kanshin.

"Μια τέτοια υπηρεσία δεν υποτιμά ένα άτομο, αλλά το αναβαθμίζει, φέρνοντας τις καλύτερες ανθρώπινες ιδιότητες σε αυτόν", δήλωσε ο Kanshin.

“Ένας από τους κύριους τομείς του έργου του πνευματικού-εκπαιδευτικού κέντρου της Κεντρικής Εκκλησίας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με την εκπαίδευση στρατιωτικών ιερέων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων με διοικητές και αξιωματικούς των στρατιωτικών-πολιτικών σωμάτων, θα είναι η εκπαίδευση από κατώτερο ιατρικό προσωπικό, νοσοκόμες κλπ”, είπε.
"Εκτός από την ιατρική εκπαίδευση, θα λάβουν γνώσεις και εκπαίδευση στην ορθόδοξη παράδοση φροντίδας και βοήθειας σε άπορους", δήλωσε ο Kanshin, ο οποίος είναι επίσης γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Voskreseniye, το οποίο δημιουργήθηκε για την επίλυση οργανωτικών ζητημάτων και τη συγκέντρωση χρηματοδότησης για την κατασκευή της εκκλησίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα προγράμματα σπουδών έχουν ήδη προετοιμαστεί για τη λειτουργία του πνευματικού-εκπαιδευτικού κέντρου, δήλωσε ο Kanshin. «Τώρα δημιουργούνται βιβλία. Ειδικοί από τη Στρατιωτική-Ιατρική Ακαδημία εργάζονται στο ιατρικό τους τμήμα και το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο του Υπουργείου Άμυνας εργάζεται στο πνευματικό-εκπαιδευτικό μέρος. Το κέντρο θα διαθέτει τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό», είπε. "Οι αδελφοί και οι αδελφές του ελέους θα έχουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν στην κύρια εκκλησία και να βοηθήσουν τους γείτονές τους εκεί", δήλωσε ο Κανσίν.

πηγή
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...