Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Αχ, Γέροντα... Ο κόσμος δεν μας αφήνει να σωθούμε

σχόλιο Γ.Θ : Απλά συγκλονιστικό... Διαβάστε το και μην το ξεχάσετε ποτέ!

Παπα-Χαράλαμπος Διονυσιάτης


-Αχ, Γέροντα, καλή και η εξομολόγηση, αλλά ο κόσμος δεν μας αφήνει να σωθούμε. βγαίνεις από το εξομολογητάρι. πάλι βλέπεις τα ίδια, ακούς τα ίδια, σκανδαλίζεσαι, θυμώνεις, φθονείς, κατακρίνεις…

-Εσύ δεν μιλάς σωστά. Ο Χριστός είπε, αν σε πειράζει το μάτι σου βγάλε το, δεν είπε βγάλε του αλλουνού.
Βλέπεις μια γυναίκα ντυμένη άσεμνα. αυτή τη δουλειά της, εσύ τη δουλειά σου. Βγάλε το μάτι σου, σημαίνει κατέβασέ το κάτω, να μη περιεργάζεσαι.
Αν είσαι τόσο αδύνατος και ούτε αυτό δεν κάνεις, τότε μην αιτιάσαι άλλους.
Να λές: «αλοίμονό σου ταλαίπωρε, φιλήδονε, μοιχέ.σου αρέσει ώστε η αμαρτία!».
Ο τέλειος, βλέπει και δεν σκανδαλίζεται. 

Ο αγωνιστής φεύγει όσο μπορεί τα αίτια. 
Ο χαύνος, μπαίνει μόνος του στη λαύρα της αμαρτίας και μετά… φταίνε οι άλλοι. Δικαιολογία… όπως η Εύα».

«Ξέρεις πόσες τέτοιες περιπτώσεις έχω, όπου με αφορμή κάποιον πειρασμό έμαθαν οι ίδιοι να προσεύχονται και με την σειρά και την υπομονή κέρδισαν και τους άλλους;»


3 σχόλια:

 1. Μάλιστα και πολύ όμορφα και ευλογημένα τα λέει ο γέροντας, την ευχή του. Εγώ ομολογουμένως τις τελευταίες μέρες έτυχε να διαβάσω το υπερμνημόνιο του 2014 του Στρασβούργου και ποιοι το υπέγραψαν. Σας θερμοπαρακαλώ να το δημοσιεύσετε καθώς και ποιοι και τι υπέγραψαν. Σας υπενθυμίζω ότι ο Κύριος που υπηρετούμε, αγαπάμε και λατρεύουμε, Κύριος Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός της αλήθειας και όχι του ψεύδους και της υποκρισίας.
  Μπορεί να το έχετε δημοσιεύσει στο παρελθόν και να μη το γνωρίζω αλλά εαν σκοπεύετε και το δημοσιεύσετε παρακαλώ και τα ονόματα αυτών που το υπέγραψαν.Μακάρι να μπορούσα να κατεβάσω τα μάτια μου έτσι απλά.
  Σας ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ίσως το υπερμνημόνιο είναι υπερμπούρδα

   Διαγραφή
  2. Ίσως....αλλά εμένα με ενδιαφέρει ΠΟΙΟΣ και ΑΝ ΥΠΕΡΑΨΕ αυτη τη μπούρδα. Εσένα δεν σε ενδιαφέρει αν ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας και ο εκπρόσωπος του Αγίου όρους υπέγραψαν αυτό που εσύ λες μπούρδα? Ιδού λοιπόν....ο ιδιοκτήτης της σελίδας να δημοσιοποιήσει το υπερμνημόνιο στο Στρασβούργο το 2014 και ποιοι το υπέγραψαν ΑΝ το υπέγραψαν. Να μη φοβόμαστε την αλήθεια γιατί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός της Αλήθειας.

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...