Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ηλεκτρομαγνητικοί πύραυλοι στα επόμενα εξοπλιστικά σχέδια της Ρωσίας

Η Ρωσία συνεχίζει με πυρετώδεις ρυθμούς να καλλιεργεί τον πολεμικό της εξοπλισμό.


Η Ρωσία έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας έχουν πάρει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση με αξονικό στοιχείο τις τεχνολογίες αιχμής που θα προσφέρουν δυνατότητες που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και το περιβάλλον του σύγχρονου πεδίου μάχης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας και οι εταιρείες που εργάζονται για την κατασκευή, παραγωγή και ανάπτυξη οπλικών συστημάτων νέας γενιάς, εξετάζουν το ενδεχόμενο για την δημιουργία πυραύλων κ που θα προκαλούν τρομερή καταστροφή χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Techmash, που αποτελεί τμήμα της κρατικού ομίλου Rostec, εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργία βλημάτων, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, που θα χτυπούν εχθρικούς στόχους, προκαλώντας μια έκρηξη ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, «το ζήτημα της δημιουργίας τέτοιων βλημάτων ακόμα βρίσκεται υπό διαβούλευση, καθώς υπάρχουν αρκετές ιδέες για να υλοποιηθούν, όμως κάτι τέτοιο προϋποθέτει και την εκδήλωση ενδιαφέροντος».

Οι ιδέες στις οποίες αναφέρθηκε, σχετίζονται τον σχεδιασμό πυραύλων που θα χρησιμοποιούν συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών και που θα φέρουν ειδικές κεφαλές, οι οποίες όταν θα πλήξουν τους εχθρικούς στόχους, θα παράγουν ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό παλμό στην ανατίναξη τους.

Με αυτόν τον τρόπο τα ηλεκτρονικά συστήματα του αντιπάλου θα «παραλύουν», εκθέτοντας τις εχθρικές δυνάμεις, καθιστώντας ένα τέτοιο όπλο ιδανικό για τον ηλεκτρονικό πόλεμο, συστατικό στοιχείο του σύγχρονου πεδίου της μάχης.

Τα εν λόγω οπλικά συστήματα όχι μόνο προκαλούν σαφείς υλικές ζημιές στις υποδομές του εχθρού, αλλά παράλληλα καταστρέφουν, «αχρηστεύουν» τις κεφαλές των πυραύλων του εχθρού, καθώς επίσης και τα μέσα επικοινωνίας.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS , πως παρόμοια οπλικά συστήματα αποτελούν αντικείμενο έρευνας και ανάπτυξης και από άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ρωσία, εργάζονται για τη δημιουργία τέτοιων όπλων.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...