Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ακάθεκτοι οι Ρώσοι – Νέα «πυραυλική» αναβάθμιση για το stealth μαχητικό Su-57!

Μετά την τρομερή είδηση πως δόθηκε πράσινο φως για την μαζική παραγωγή των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον εξοπλισμό του.

Ειδικότερα, η Ρωσία αναπτύσσει ένα εξελιγμένο αντιπλοϊκό πύραυλο, ο οποίος προορίζεται να ενσωματωθεί στο ήδη εξελιγμένο και ιδιαίτερα καταστροφικό οπλοστάσιο του Su-57, καθιστώντας το stealth μαχητικό ακόμα πιο πολυδιάστατο, ενώ του προσφέρει δυνατότητες να εκτελεί αποστολές σε θαλάσσια περιβάλλοντα.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, το Γραφείο Σχεδιασμού Detal σχεδιάζει την κατασκευή και την ανάπτυξη ενός αντιπλοϊκού πυραύλου με ενσωματωμένη κεφαλή εντοπισμού, που θα χρησιμοποιείται από τα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Su-57.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού στις εγκαταστάσεις του Γραφείου Σχεδιασμού Detal, «έπεσε» στο τραπέζι και το ενδεχόμενο υπογραφής σύμβασης με την εταιρεία Tactical Missiles Corporation για την απόκτηση του συνόλου των πυραύλων που θα είναι σε θέση να εκτοξεύει το μαχητικό αεροσκάφος.

Ποια τα χαρακτηριστικά και το οπλοστάσιο του Su-57
Πράγματι, το Su-57 είναι ένα stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει όλους τους τύπους στόχων στον αέρα σε μεγάλες και μικρές αποστάσεις αλλά και να χτυπά εχθρικούς στόχους σε ξηρά και θάλασσα, διαπερνώντας τα αντίπαλα αντιαεροπορικά συστήματα.

Το μαχητικό αεροσκάφος, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 29 Ιανουαρίου 2010 και σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα, συνδυάζει τις λειτουργίες ενός επιθετικού αεροσκάφους και ενός μαχητικού αεροσκάφους, ενώ η χρήση σύνθετων υλικών και τεχνολογιών καινοτομίας και η αεροδυναμική διαμόρφωση, αυξάνουν τον βαθμό και την δυνατότητα stealth του Su-57.

Ως προς τα οπλικά συστήματα που μπορεί να ενσωματώσει και να χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα κρατικού εξοπλισμού της Ρωσίας για τη δεκαετία 2018 – 2027, τα μαχητικά αεροσκάφη Su-57 θα εξοπλιστούν με υπερηχητικούς πυραύλους, οι οποίοι θα διαθέτουν λειτουργικά και τεχνικά χαρακτηριστικά παρόμοια με τους πυραύλους τύπου Kinzhal, με την διαφοροποίηση να έγκειται στο μέγεθος, ώστε να είναι εφικτή η τοποθέτησή τους στο κύτος του μαχητικού.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...