Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Με ΕΔΕ κινδυνεύει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία του σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Ανδρικόπουλος, δεξιά με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Σκουρλέτη


σχόλιο Γ.Θ : Θυμάστε όταν η "αστυνομία" έδινε για τα συλλαλητήρια της Μακεδονίας ψεύτικα στοιχεία για να βοηθήσει τον χούντα του Σύριζα;
Ορίστε ο άνθρωπός τους για την δουλεία...


Πειθαρχική παράβαση συνιστά η παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος.
Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο σε «πηγαδάκι» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα κομματικά στελέχη στην κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα. Δίπλα του βρίσκεται ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο (δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα newsit.gr) προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως επεσήμαιναν αστυνομικοί όλων των βαθμίδων, «είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός του σώματος εκφράζεται ανοικτά και δημόσια υπέρ συγκεκριμένου κόμματος».

Πάντως, πέραν της γενικής δυσαρέσκειας, η παρουσία των κ. Ανδρικόπουλου και Δραγατάκη στην προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται με ανώτερη πειθαρχική ποινή.
Συγκεκριμένα, στο Π.Δ. 120/2008 ορίζεται σαφώς ότι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.
«Άραγε ο κ. Ανδρικόπουλος θα διατάξει και σ’ αυτή την περίπτωση ΕΔΕ;», ρωτούν με νόημα πηγές εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Καθημερινή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...