Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο λαός και ο εξευτελισμός της Ορθοδόξου Πίστεως

 
Γράφει ο π. Ιερόθεος Στάμος

Ο Ελληνικός λαός έχει αρκετά χαρίσματα. Έχει έντονη προσωπικότητα, αξίες, παραδόσεις, ιδανικά, πίστη στην οικογένεια. Έχει φιλότιμο.
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός έχει ένα βασικό ελάττωμα. Ένα ελάττωμα που σπεύδουν να εκμεταλλευθούν όσοι το έχουν αντιληφθεί.
Ο ελληνικός λαός είναι ευκολόπιστος και έχει κοντή μνήμη.
Πριν μερικά χρόνια υφίστατο ένα κόμμα ονόματι Ελλήνων συνέλευσις. Κόμμα ενός υπόδικου ανθρώπου με αρκετά χρέη, ο οποίος διατεινόταν πως κατέχει 600 δις ευρώ περιουσία και θα αποπληρώσει το ελληνικό χρέος. Εν τέλει οι ταλαίπωροι υποστηρικτές του πλήρωναν 20 ευρώ ενίσχυση προς το κόμμα.
Η περίπτωση Βελόπουλου δεν διαφέρει πολύ.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος εντόπισε δυο πράγματα στην Ελλάδα των μνημονίων και τα εντόπισε σοφά:

Αρχικά την βαθειά και αληθινή πίστη του Έλληνα στην Ορθόδοξη Πίστη και
Την αγάπη του Έλληνα στην πατρίδα, γεγονός που βάσει του μεταναστευτικού αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια διογκώθηκε και έλαβε διαστάσεις κινηματικού χαρακτήρα.
Ο άνθρωπος αυτός φέρεται από μόνος του να φωτογραφίζεται στο Άγιο Όρος, μόνος του να δηλώνει πως έχει τη στήριξη της Εκκλησίας (που σε καμιά περίπτωση δεν έχει), μόνος του να λέει πως τον στηρίζουν οι Ρώσοι (που δεν τον στηρίζουν), μόνος του να πουλάει έγγραφα δήθεν του Ιησού και κοιραληφές δήθεν από το Άγιο Όρος εξευτελίζοντας πλήρως την Ορθόδοξη Πίστη. Παρουσιάζει με έναν φαιδρό, αισχρό θα έλεγα τρόπο την Εκκλησία για να φανατίσει τους πλανεμένους οπαδούς να τον ψηφίσουν για να λάβει και αυτός οικονομική ενίσχυση από το Κράτος.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος χθες έλαβε πάνω από 4 τοις εκατό πουλώντας τα παραπάνω αφηγήματα και απευθείας ανέπτυξε το μόνιμο, γόνιμο αφήγημα πως όλοι τον κυνηγούν. (Γνωρίζοντας πως η μάζα θα ταυτιστεί με τον διωκόμενο πατριώτη).
Έλληνα, είσαι άξιος τη μοίρας σου.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...