Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές ο Τσίπρας


Ο προδότης Τσίπρας παραδέχτηκε την συντριπτική ήττα και ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα μεταβεί στον ελληνόφωνο Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να παραιτηθεί
και να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές, πιθανότητα την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Μετά την πολύωρη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου με τα κορυφαία στελέχη της προδοτικής κυβέρνησης και του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες ο τσίπρας ανακοίνωσε τις προθέσεις του επιχειρώντας να θέσει και τα διλήμματα στις εθνικές εκλογές.


Ο κίνδυνος εξαέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Υπήρχε όμως και ένας ακόμα λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε παρά μόνο να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Ο κίνδυνος της εξαέρωσης του κόμματός του, σε περίπτωση παράτασης της κυβερνητικής θητείας.

Η απόφαση του Αλ6 Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ήταν σχεδόν μονόδρομος…

Εχει άλλωστε παρατηρηθεί σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ότι η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές, υπερδιπλασιάζεται στις εθνικές εκλογές. Υπήρχε ο κίνδυνος, σε περίπτωση αναβολής των εθνικών εκλογών, της απόλυτης συντριβής του κυβερνώντος κόμματος και της επιστροφής του πλέον σε ποσοστά προ κρίσης. Γι αυτό και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ήταν σχεδόν μονόδρομος.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...