Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Πρότυπο ηγέτη. O Μπασάρ αλ-Άσαντ και χειρουργός!

O Μπασάρ αλ-Άσαντ έκανε δύσκολες οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις σε μάτια πολλών τραυματιών Σύρων στρατιωτών.

Ένας Γερμανός πράκτορας αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ πραγματοποίησε πολύπλοκες και δύσκολες οφθαλμολογικές χειρουργικές επεμβάσεις σε μάτια πολλών τραυματιών Σύρων στρατιωτών από την αρχή του πολέμου στη Συρία. O Σύρος πρόεδρος σπούδασε στη Γαλλο-Αραβική σχολή του Αλ-Χουριγιάχ στη Δαμασκό.

Το 1988 ξεκινά τις σπουδές του στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, στο τμήμα Οφθαμολογίας. Ολοκλήρωσε το πρώτο έτος ειδικότητας στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τισρίν στη Δαμασκό, ενώ το 1992 συνεχίζει για την ειδικότητα στο νοσοκομείο Western Eye στο Λονδίνο.

dimpenews.com

1. O Μπασάρ αλ-Άσαντ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Δαμασκού το 1988.
2. Δεν ήταν εκείνος ο πρώτος στη σειρά διαδοχής του πατέρα του Χαφέζ Άσαντ αλλά ο αδερφός του Μπάζελ. Όταν όμως εκείνος σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 21 Ιανουαρίου 1994, ο Μπασάρ έγινε ο… διάδοχος του θρόνου
3. Η πρώτη του δουλειά ήταν στρατιωτικός γιατρός. Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια πριν γυρίσει στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει οφθαλμολογία. Έκανε ειδικότητα στο Western Eye του Λονδίνου


5. Τον Ιανουάριο του 1994, όμως, αναγκάζεται να διακόψει τις σπουδές του και να επιστρέψει στη Δαμασκό, όταν ο αδελφός του Μπασίλ σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, έξω από το αεροδρόμιο της Δαμασκού (21 Ιανουαρίου 1994). Ο Μπασάρ θα εισέλθει τότε στη στρατιωτική ακαδημία του Χομς. Ο νεαρός Μπασάρ έλαβε εκεί τη στρατιωτική του εκπαίδευση και το 1999 έφθασε στο βαθμό του Συνταγματάρχη.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...