Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Στη φάκα τα τσιράκια του Σόρος – Μεγάλες μπίζνες είχε στήσει ΜΚΟ στη Μυτιλήνη – Πως συνδέεται ο σκοτεινός κερδοσκόπος

O Ουγγροεβραίος στην καταγωγή και γνωστός για τις εξαιρετικά ανθελληνικές του θέσεις Τ.Σόρος, κατευθύνει μια συνομοταξία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που η δράση τους κινείται με μαριονέτες- δούλους του που χύνουν το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων απλά για να τον κάνουν ακόμα πιο πλούσιο.

Τα ερωτήματα, για ορισμένες από αυτές τις ΜΚΟ, πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας εύλογες υπόνοιες και απορίες, τόσο για τις πηγές χρηματοδότησής τους όσο και για τους σκοπούς που εξυπηρετούν. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή τους, αρκετές από αυτές εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους χάρη στη «γαλαντομία» του γνωστού μεγαλοχρηματιστή, κερδοσκόπου και «παγκόσμιου πολίτη», όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, Τζορτζ Σόρος.

Ο ιδρυτής του ιδρύματος Open Society Foundation,Τζορτζ Σόρος, έχει αναλάβει και την «προστασία των μεταναστών» στην Ελλάδα που αφήνονται ελεύθεροι από τα κέντρα διαμονής με το δίκτυο Solidarity Now. Ταυτόχρονα, στις άμεσες προτεραιότητες και λάνθρωπου «πολιτικού ακτιβιστή», αλλά και φιλοσκοπιανού επιχειρηματία είναι η χρηματοδότηση startup επιχειρήσεων και η εύρεση εργασίας στους άνεργους μετανάστες.

Η αποκάλυψη:

Διακριβώθηκε πλήρως η δράση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή (30) συνολικά ατόμων, (6) ημεδαπών και (24) αλλοδαπών, άπαντες μέλη M η Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.) (ERCI Emergency Response Centre International)

Συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης (3) από τους εμπλεκομένους

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, στο πλαίσιο πολύμηνης εμπεριστατωμένης έρευνας, διακριβώθηκε πλήρως η δράση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου, το οποίο δραστηριοποιείτο συστηματικά στην κατ’ επάγγελμα διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Η έρευνα διενεργήθηκε με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου και τη συνεργασία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τον περασμένο Φεβρουάριο, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αλλοδαπών, μελών Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.), για πλαστογραφία, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατασκοπεία και παράνομη κατοχή φορητών ασυρμάτων ναυτικού τύπου.

Σημειώνεται ότι οι δυο αλλοδαποί είχαν εντοπιστεί στη Μυτιλήνη, να επιβαίνουν σε όχημα, τύπου τζιπ, το οποίο κάτω από τις νόμιμες πινακίδες κυκλοφορίας έφερε επικολλημένες πλαστές πινακίδες, στρατιωτικού τύπου, με εθνόσημο.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή διενεργήθηκε, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, προκαταρτική εξέταση, σ το πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης και η εμπλοκή (30) ατόμων, (6) ημεδαπών και (24) αλλοδαπών, μελών της ίδιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.).

Όπως προέκυψε, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, η δράση της οποίας προσδιορίζεται τουλάχιστον από τα τέλη του 2015, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, παρέχοντας άμεση συνδρομή στα οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Απώτερος σκοπός ήταν η αποκόμιση κέρδους από την λειτουργία της ως Μ.Κ.Ο., παρά τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της, είτε με την αποδοχή δωρεών υλικών αντικειμένων, είτε με επιχορηγήσεις, είτε με την κατάθεση χρηματικών ποσών από ιδιώτες ή συλλογικούς φορείς σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και σε ιστότοπο δωρεών (donations).

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, οι εμπλεκόμενοι συμμετέχοντας σε κλειστές – κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, λάμβαναν – σε χρόνους καθοριστικούς – πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές.

Ανάλογες πληροφορίες συνέλλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασυρματικών επικοινωνιών ελληνικών και ξένων Αρχών (Λιμενικό Σώμα – FRONTEX κ.λπ.) καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων (μονοκυάλια-διόπτρες κ.λπ.).

Οι πληροφορίες αφορούσαν, κυρίως,

τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος και Σάμος),
τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και γεωγραφικό πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο,
τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων και
τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης).
Για τις πληροφορίες αυτές δεν ενημέρωναν τις αρμόδιες για την έρευνα και διάσωση Αρχές, ως όφειλαν, λόγω της ένταξης και συμμετοχής τους στον αντίστοιχο εθνικό και τοπικό σχεδιασμό έρευνας και διάσωσης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με άλλες ομοειδείς οργανώσεις, συμμετείχαν σε άτυπο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων σχετικά με τις πολυάριθμες αφίξεις παράτυπων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια, χωρίς το σχέδιο αυτό να έχει γνωστοποιηθεί και εγκριθεί αυτό από τις αρμόδιες Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 09-12-2017 έως 09-2-2018, τα μέλη της οργάνωσης, σε δεκάδες περιπτώσεις, ανέμεναν συστηματικά και οργανωμένα την άφιξη λέμβων με παράτυπους αλλοδαπούς, χρησιμοποιώντας το προαναφερόμενο όχημα, με τις πλαστογραφημένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Από τον συνολικό τρόπο λειτουργίας τους προσδιορίζεται ότι παρείχαν άμεση συνδρομή σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών καθώς ενεργώντας με πρόθεση διευκόλυναν την κατ’ επάγγελμα και συνήθεια διακίνηση μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος και Σάμος) σε (11) τουλάχιστον περιπτώσεις, από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Από την παράνομη δράση της η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε (μέσω των μεθόδων που προαναφέρθηκαν) σημαντικά χρηματικά πόσα, το ύψος των οποίων αποτελεί αντικείμενο προσδιορισμού από αρμόδιες Αρχές.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκομένων, αφορά -κατά περίπτωση- στα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, της πλαστογραφίας, καθώς και των παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κυρία ανάκριση, ενώ με σχετικά εντάλματα συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη δυο από τους εμπλεκομένους αλλοδαπούς την 21 Αυγούστου 2018 και ένας ημεδαπός σήμερα (28 Αυγούστου 2018) το πρωί.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της.

Ο ρόλος του Σόρος

Συγκεκριμένα, βασικός υποστηρικτής της MKO ERCI είναι το ίδρυμα Radcliffe Foundation, ιδρυτής του οποίου είναι ο Φρανκ Γκιούστρα, Καναδός επιχειρηματίας που αναφέρεται συχνά και ως φιλάνθρωπος, ο οποίος επισκέφτηκε τη Λέσβο το καλοκαίρι του 2016, για να συναντήσει μετανάστες και πρόσφυγες.

Ομως ο Γκιούστρα, μεταξύ άλλων, είναι και στενός συνεργάτης του Τζορτζ Σόρος, καθώς μαζί συμμετέχουν στο διεθνές think tank International Crisis Group, στόχος του οποίου θεωρητικά είναι η αποτροπή και η επίλυση των πολεμικών συρράξεων. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο think tank είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τον Σόρος, αφού στο διοικητικό συμβούλιο έχει συμπεριλάβει και τον γιο του Αλεξάντερ Σόρος, ενώ από την άλλη και ο Φρανκ Γκιούστρα τονίζει σε συνεντεύξεις και σάιτ την ενεργή συμμετοχή που έχει σε αυτό.



Η δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ, καθώς και δεκάδων άλλων που «ξεφύτρωσαν» σαν τα μανιτάρια το καλοκαίρι του 2015 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, γεννά πολλά ερωτήματα για τον πραγματικό ρόλο τους, που πάντως ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Μάλιστα, πέρυσι τον Αύγουστο ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις περίεργες δράσεις της ΜΚΟ ERCI, ζητώντας να μάθει αν ευσταθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ιδιοκτήτης της είναι και ιδιοκτήτης της εταιρίας ένοπλων μισθοφόρων Aspida, που συνοδεύουν πλοία στη Σομαλία, στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Ινδικό Ωκεανό και αλλού!

Η Aspida Maritime Security ιδρύθηκε το 2010, για να παρέχει αρχικά άοπλη συνοδεία πλοίων και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όπως εξάλλου υπερηφανεύονται τα στελέχη της: «Αποκτήσαμε το οπλοστάσιό μας και ξεκινήσαμε να κάνουμε ένοπλες συνοδείες».

Οπως δήλωσε στη «δημοκρατία» ο Χαράλαμπος Πέτσικος, ο συνήγορος του Γερμανού και της Σύριας, οι πελάτες του είναι αθώοι και δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους καταλογίζουν οι αστυνομικές Αρχές: «Από τη δικογραφία δεν προκύπτει κάτι ενοχοποιητικό σε βάρος τους. Χαρακτηριστικό για το πόσο άδικη είναι η δίωξη είναι το γεγονός ότι τις ημερομηνίες κατά τις οποίες φέρονται να έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις στην Ελλάδα δεν βρίσκονταν καν στην Ελλάδα.

Και αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε με έγγραφα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Κατά τη γνώμη μου η υπόθεση αυτή δεν είναι καθόλου δεμένη» είπε ο κ. Πέτσικος. Για το περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ανέφερε ότι οι πελάτες του «τυχαία έκαναν βράδια τη συγκεκριμένη ημέρα με τζιπ της οργάνωσης, χωρίς να γνωρίζουν αν υπήρχαν άλλες πινακίδες».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...