Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Όσο και να θέλουν να μας διαλύσουν δεν μπορούν να το πετύχουν!

ΔΕΝ απογοητευόμαστε! Δεν τα παρατάμε! Μένουμε όρθιοι!

Όσο και να θέλουν να μας διαλύσουν σαν έθνος και σαν κράτος οι ξένοι εχθροί μας με τους ντόπιους προδότες, δεν μπορούν να το πετύχουν!

Όσο και να θέλουν να ξεφύγουν από εμάς, δεν μπορούν, γιατί χωρίς εμάς …δεν υπάρχουν!

Γιατί:

”Αξιοθαύμαστον όντως το ελληνικόν έθνος, όπερ επί χρονικού διαλείμματος εικοσιτεσσάρων αιώνων, υπήρξεν εν τοις γράμμασι και τω πολιτισμώ απαράμμιλον και ανυπέρβλητον πρότυπον.

Οι Έλληνες ελεύθεροι μεν όντες και αυτόνομοι, διέδοσαν την ελληνική παιδείαν ανά πάσαν την Ασίαν και την Λιβύην. Υπόδουλοι δε, εγένοντο πάλιν διδάσκαλοι των άλλων εθνών.

Επί τρεισκαιδέκα εκατονταετηρίδες, διέσωσαν ακμαίον και σχεδόν ειπείν αδιάκοπον την πνευματικήν αυτών ηγεμονίαν, επί ένδεκα πάλιν εκατονταετηρίδας επαιδαγώγησαν βαρβάρους ή απαιδεύτους λαούς. Επί των σταυροφοριών αι Ελληνικαί πόλεις, μεσταί περικαλλών κτιρίων, ναών και ευρυπέδων και παντοίων άλλων αρχιτεκτονικών και καλλιτεχνικών ιδρυμάτων απέσπασαν τον θαυμασμόν των αξέστων και αφιλανθρώπων εκ της Εσπερίας αγωνιστών.

Επί τέλους δε, καθ' ήν χρόνου στιγμήν έμελλον να περιέλθωσιν εις ζυγόν βάρβαρον και να αποβάλλωσιν όνομα και ύπαρξιν, ανέπεμψαν την εσχάτην λάμψην σβεννυμένης φλογός, αποδείξαντες μεγαλοφυείς άνδρας, ανταξίους των παλαιών χρόνων, αλλά και μετά την πτώσιν αυτών φεύγοντες της πατρίδος τον όλεθρον, εγένοντο αύθις ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ!''

Αυτά αναφέρονται στην εισαγωγή του έργου του Πλήθωνος, από τον σημαντικότερο Ιταλό ποιητή της Αναγεννήσεως, τον Λεοπάρντι (Δ. Θερειανού, βιογραφία Αδ. Κοραή, 1890).

Είμαστε εδώ! Ενώνουμε δυνάμεις!! Ενημερωνόμαστε, πιστεύουμε, αγωνιζόμαστε, νικάμε!

Νίκος Ταμουρίδης Αντιστράτηγος (ε.α)
- Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ 
 Αντιπρόεδρος Ελεύθερης Πατρίδας

4 σχόλια:

 1. Για να νικησουμε σαν ελληνες σημερα,
  θα πρεπει να υπαρχουν καποιες προυποθεσεις που διαφερουν καπως απο μια νικη στο θεατρο ενος πολεμου.
  Θα πρεπει ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ "ΒΙΟΛΙ"...
  Να μην ειμαστε ατομιστες-υλιστες,
  παρτακηδες,λαμογια και αρπαγες
  να αποκτησουμε "φοβο" ΘΕΟΥ.
  Να συνελθουμε και να ερθουμε σε επιγνωση της τραγικης καταστασης μας
  Να σκεφτουμε απο που ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ, ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ.
  Γιατι ο ελληνας ηταν το φως της οικουμενης και τωρα ειναι το σκοταδι της, ΓΙΑΤΙ...??? Ενδομυχα ολοι λιγο πολυ ξερουμε την απαντηση τι εφταιξε
  Τωρα το τι θα κανουμε νομιζω οτι δεν θα μας σωσει καποιος πολιτικος για το πως θα σωθουμε σαν λαος εχω την αισθηση πως θα πρεπει καθε ελληνικη καρδια να κανει την αυτοκριτικη της
  και να απευθυνθει θερμα προς ΕΚΕΙΝΟΝ
  ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ
  ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΜ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΟ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ
  '''γυρίστε πίσω,πλανηθήκαμε,γυρίστε ὅλοι πίσω !''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ
  ΔΙΟΤΙ,
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΟΥΝ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...