Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Τζον Μακέιν: Κακόψυχος μέχρι και την τελευταία του πνοή

Ο Θεός να τον συγχωρέσει για τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας

  Συνεργάτης Ουκρανών νεοναζί, ισλαμιστών τρομοκρατών αλλά και δικτατόρων σε κάθε γωνιά του πλανήτη ήταν ο Αμερικανός πολιτικός Τζον Μακέιν, που πέθανε σε ηλικία 82 ετών.


Ο Μακέιν διακρίθηκε για πρώτη φορά σε μια από τις πιο φονικές αεροπορικές επιδρομές του 20ου αιώνα όταν ως πιλότος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συμμετείχε στην επιχείρηση Rolling Thunder στο Βιετνάμ, από την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 180.000 άμαχοι.

Στην εξωτερική πολιτική στήριξε τις ισραηλινές επιδρομές στο Λίβανο, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν χιλιάδες άμαχοι αλλά και την εισβολή και κατάληψη του Ιράκ που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ιρακινούς.

Το 2009 συνάντησε τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, με στόχο να του πουλήσει αμερικανικό οπλισμό, αλλά αργότερα στήριξε τη αμερικανο-νατοϊκή εκστρατεία που μετέτρεψε τη Λιβύη σε κράτος παρία και συνέβαλε στην ενίσχυση ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Ήταν υπέρμαχος της κλιμάκωσης της αμερικανικής επιθετικότητας εναντίον της Βόρειας Κορέας και πρωτεργάτης του υστερικού κλίματος που δημιουργήθηκε εναντίον της Ρωσίας. Στη Συρία ζήτησε από πολύ νωρίς την ενίσχυση ισλαμικών ομάδων που αργότερα συνενώθηκαν με άλλες δυνάμεις για να σχηματίσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπεν Νόρτον ο Μακέιν είχε ζητήσει την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον τουλάχιστον 13 ανεξάρτητων κρατών.



https://twitter.com/BenjaminNorton/status/1033539420023148544/photo/1

Του Άρη Χατζηστεφάνου
info-war.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...