Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

«Θάνατος σε κάθε τι αμερικανικό»: Σκηνές αλλοφροσύνης στην Τουρκία: «Λουκέτα» σε McDonald’s και Starbucks – Πυροβολούν, σκοτώνουν, πετάνε…

σχόλιο Γ.Θ : Όταν οι εχθροί μας, ο Αμερικανοσιωνισμός και ο τουρκισμός βρίσκονται σε πόλεμο, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να πάρουμε την θέση κάποιου από τους δύο...

Τον θάνατο σε κάθε τι αμερικανικό ζητούν πλέον οι Τούρκοι απαντώντας στις κυρώσεις από την Ουάσινγκτον και επιμένοντας στην κλιμάκωση του οικονομικού-εμπορικού πολέμου. Στην Άγκυρα πλέον θέλουν νεκρούς καθώς το αντιαμερικανικό κύμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. 

Ένας τοπικός δήμος στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση νέων αδειών για τα franchises των ΗΠΑ, αφού η πλειοψηφία του συμβουλίου ψήφισε υπέρ της πρότασης.

Ο δήμος Keçiören της Άγκυρας έχει λάβει την άνευ προηγουμένου απόφαση, ακολουθώντας τις τελευταίες χρεώσεις και κυρώσεις των Η.Π.Α. που στοχεύουν στην Τουρκία, θεωρούμενη από πολλούς ως «οικονομικό πόλεμο» κατά του ΝΑΤΟϊκού συμμάχου.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ άμεσα, τα δημοφιλή franchises των ΗΠΑ, όπως οι γίγαντες fast food McDonald’s και Burger Kıng, καθώς και η καφετέρια Starbucks, δεν θα είναι σε θέση να ανοίξουν νέα υποκαταστήματα στην περιοχή.

Ο δήμος έθεσε επίσης πινακίδες που ζητούσαν από τους πολίτες να στηρίξουν το εθνικό νόμισμα, το οποίο υπέστη ζημίες μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των ΗΠΑ.

«Καλούμε όλους να προχωρήσουν σε συγκεκριμένα βήματα προς μια εθνική στάση στην πλευρά της κυβέρνησής μας ενάντια σε όλες τις απειλές και πρακτικές που αποσκοπούν στη δημιουργία ατμόσφαιρας χάους και παρέμβασης στη δικαστική διαδικασία της χώρας μας”, γράφει η μία πινακίδα.

Παράλληλα, οι Τούρκοι έμποροι απάντησαν στην έκκληση του Ερντογάν και διέκοψαν τις αγορές iPhones σε εξέχοντα εμπορικά κέντρα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τη Yeni Safak.

Μόνο στην Doğubank, τρεις σημαντικοί εισαγωγείς έχουν αναστείλει την αγορά προϊόντων αξίας iPhone αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία θα μποϊκοτάρει τεχνολογικά προϊόντα των Η.Π.Α. , κλιμακώνοντας την κρίση ανάμεσα στους δύο συμμάχους.

«Θα μποϊκοτάρουμε τα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα”, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα παράγει μια καλύτερη έκδοση κάθε προϊόντος που αγοράστηκε προηγουμένως με ξένα νομίσματα και θα τα εξάγει.

Η Τουρκία και οι Η.Π.Α. είναι σε κρίσιμο στάδιο ως προς τις σχέσεις τους, μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον στον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόυλου και τον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχάμιτ Γκιούλ για τη μη απελευθέρωση του αμερικανικού πάστορα Μπράνσον, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες τρομοκρατίας στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ επέστρεψε την Παρασκευή με την επίθεση στην Τουρκία, διπλασιάζοντας τις τιμολογιακές επιβαρύνσεις των Η.Π.Α. στις τουρκικές εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα στο 20% και 50% αντιστοίχως, με αποτέλεσμα η λίρα να χάσει αξία έναντι του δολαρίου.

Η Τουρκία με τη σειρά της αύξησε τα τιμολόγια για πολλά προϊόντα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ, του καπνού και των αυτοκινήτων, σύμφωνα με νέο προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη σε επίσημη εφημερίδα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...