Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Τρανσέξουαλ πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών για υποψήφιος κυβερνήτης του Βερμόντ στις ΗΠΑ


Πρωτοφανής απόφαση από το Δημοκρατικό κόμμα στην πολιτεία του Βερμόντ, αφού έχρισε υποψήφιο κυβερνήτη τον Κριστίν Χόλκουιστ, τον πρώτο τρανσέξουαλ που θα διεκδικήσει το αξίωμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρώην στέλεχος κοινωφελούς επιχείρησης και μηχανικός ο 62χρονος κατάφερε με 48,1% των ψήφων να επικρατήσει τριών εσωκομματικών αντιπάλων της και να εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών. Διετέλεσε επί 12 χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Vermont Electric Cooperative και ήταν στη διάρκεια αυτής της θητείας του που έκανε την εγχείρηση αλλαγής φύλου.



«Πιστεύω ότι το Βερμόντ είναι αχτίδα ελπίδας για την υπόλοιπη χώρα», δήλωσε μετά τη νίκη του. «Αυτό είναι που αποκαλώ διεύρυνση της ηθικής μας πυξίδας και αυτό πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει», πρόσθεσε αποδεικνύοντας έτσι ότι η σαπίλα έχει ποτίσει γερά τις ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, που είχε διεκδικήσει από τη Χίλαρι Κλίντον το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, συνεχάρη τον Χόλκουιστ και τον κάλεσε «να συνεχίσει να γράφει ιστορία» κερδίζοντας στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου.



Όμως το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπός με τον Ρεπουμπλικανό απερχόμενο κυβερνήτη Φιλ Σκοτ, που διεκδικεί την επανεκλογή του και είναι αρκετά δημοφιλής στους Δημοκρατικούς.

Πριν τον Χόλκουιστ άλλοι τέσσερις τρανσέξουαλ υποψήφιοι επικράτησαν φέτος σε προκριματικές εκλογές διεκδικώντας θέσεις στη Βουλή και τη Γερουσία. Αναστήθηκαν τα Σόδομα...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...