Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ο αναλυτής είπε, γιατί το F-35 δεν θα νικήσει το Su-35

© RIA Novosti. Γκριγκόρι Sysoev
Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων SU-35


ΜΌΣΧΑ, 31 Αυγούστου – RIA Novosti. Το  Αμερικανικό μαχητικό F-35, για την  ανάπτυξη του οποίου στις ΗΠΑ ξοδεύουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, έχει μειονεκτήματα, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί ποτέ να πάρει τη νίκη στη μάχη με το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35, "ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια", λέει αξιωματικός του Βασιλικού στρατιωτικού ινστιτούτου αμυντικών ερευνών  του Ηνωμένου  Βασιλείου  Justin Bronk. Γι ' αυτό γράφει το Business Insider[1].


Στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης, οι ειδικοί επεσήμαναν  ότι η ικανότητα του F-35 σε αερομαχία είναι  ακόμη μικρότερη από το F-16, για  αντικατάσταση του οποίου θα πρέπει να έρθει ένα μαχητικό αεροσκάφος. Αργότερα, ορισμένες ελλείψεις διορθώθηκαν ,
 ωστόσο, η έμφαση στις δυνατότητες  του  F-35 έγιναν  μικρές ,  και μόνο  λίγη προσοχή δίνεται στα  πολεμικά του  χαρακτηριστικά.

«Για αυτό το λόγο  οι παλαιότεροι μαχητές, όπως το  Su-35 ή το Typhoon , κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να καταστρέψουν  το F-35 σε αερομαχία από κοντινή απόσταση ,» - γράφει ο συγγραφέας.

Παρά το γεγονός ότι κάθε αξιόπιστη έκθεση συνεχίζει ο  Bronk,  δείχνει ότι τα F-35 stealth  υπερέχουν, το αποτέλεσμα στην αερομαχία εξαρτάται από άλλους παράγοντες.

" Το Typhoon και το  Su-35 έχουν θετική τιμή του λόγου ώσης-βάρους (ο λόγος της ώθησης προς το βάρος του αεροσκάφους -. Ed) στο φορτίο μάχης, το οποίο σημαίνει ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και  θα μπορούσαν  να επιταχυνθούν, συμπεριλαμβανομένου του κατακόρυφου πιο γρήγορα  από το F-35 Ταυτόχρονα  το Su-35 είναι πολύ πιο ευέλικτο, "- εξήγησε ο  Bronk.

Το F-35  έχει  επίσης μια θετική τιμή  στην  αναλογία ώσης / βάρους, αλλά δεν είναι σαφές, αν  την  φέρει προς όφελος του μαχητικού αεροσκάφους, λόγω των  μικρών  φτερών  του και το σύνολο του σχεδιασμού είναι περισσότερο εστιασμένο στο  stealth (απόκρυψη)  παρά στην  ευκινησία το οποίο επηρεάζει αρνητικά στην απόδοση το μαχητικού.

"Έτσι, F-35, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα είναι σε θέση να κερδίσει σε αερομαχία  το Su-35 ή  το Typhoon», - καταλήγει ο συγγραφέας.


References
Business Insider
( http://uk.businessinsider.com/f-35-could-not-dogfight-typhoon-su-35-2016-8 ) tokoutsavaki.blogspothttps://eleftheroiellines.blogspot.gr/2016/09/f-35-su-35.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...