Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Εισβολή στην Τουρκία ετοίμαζαν οι Βρετανοί τη νύχτα του πραξικοπήματος από τη Κύπρο

Σε δηλώσεις του στα τουρκικά ΜΜΕ ο ανακριτής του ηγέτη του PKK A. Otsalan απόστρατος Συνταγματάρχης Hasan Atilla Uğur, ισχυρίζεται ότι...
πριν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία είχαν μεταφερθεί στις βρετανικές βάσεις της Κύπρου 10.000 στελέχη των ΕΔ της Μεγ. Βρετανίας με σκοπό να εισβάλουν στην Τουρκία υποστηρίζοντας τους πραξικοπηματίες, γεγονός που αποφεύχθηκε από την αντίδραση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας καθώς και από την αντίδραση του τουρκικού λαού.
Ο  απόστρατος Αξιωματικός ισχυρίζεται ότι η μεταφορά των δυνάμεων έγινε με την έγκριση – συνεννόηση των ΗΠΑ υπονοώντας ότι εντός των 10.000 ανδρών βρίσκονταν και Αμερικανοί στρατιώτες.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων που προσπάθησαν να εμπλέξουν πολίτες των ΗΠΑ (ισχυριζόμενα ότι πρόκειται για πράκτορες της CIA), καθώς και αυτά που προβάλλουν τον ισχυρισμό ότι οι επιθέσεις του PKK εντάσσονται σε PLAN B των ΗΠΑ με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας.
Ο Uğur δήλωσε επιπλέον ότι η εμβάθυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας αποτελεί εγγύηση για την σταθερότητα της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι σχέσεις Τουρκίας με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...